Staten vet vad du gjorde förra sommaren

Konklusionen i detta inlägg är självklar för alla med någonting i huvudet, men bör ändå framhållas och torgföras för allmänhetens bästa. Vidare bör behovet av att revidera offentlighetsprincipen fastslås. Den bör endast omfatta offentliga akter, beslut, domar, protokoll och övriga statens handlingar, men inte dess register, blankettarkiv, personliga dokument, id-handlingar och andra personanknutna uppgifter i statens vård. Härutöver bör det stadgas i lag att staten aldrig får sälja, bortskänka eller eljest utlämna uppgift om enskild medborgare. Se där en god början på återställandet av medborgarnas frihet och skydd för privatlivets helgd, och påbörjandet av nedmonteringen av den socialistiska övervaknings- och store-brors-staten.

MED-bloggen

DEBATT. Det har på sistone pågått livliga diskussioner om Facebooks användning av personliga data. Under maj 2018 har du förmodligen också fått en massa mejl med anledning av GDPR (EU General Data Protection Regulation), ”Vi har uppdaterat vår integritetspolicy, var vänlig godkänn” och liknande.

Även tidigare har det varit en hel del debatt om alla data som Facebook och Google har om oss. Det som inte har diskuterats lika mycket är att det är du själv som valt att dela med dig av uppgifter till Facebook och till diverse applikationer. Grundidén har varit att företagen låter dig själv bestämma vad och till vem du ska dela med dig. Det har inte alltid varit så transparent som man skulle önska men ingen har samlat in informationen utan ditt medgivande. Den nya lagen GDPR kommer att ge dig än större möjligheter att bestämma hur mycket du vill delge till olika…

Visa originalinlägg 541 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s