Den svenska systemmyten.

Den stora myten som systemet i Sverige vilar på är alla skattebetalare får ut mer av systemet än vad de betalar in. Ungefär som om man skulle kunna hälla ut 2 liter ur ett 1-literskärl. Om vi lyfter ut migrationskostnaderna (som ju inte ska finnas permanent och inte kommer att finnas på sikt, eftersom Sverige helt enkelt inte har råd) från Sveriges ekonomi, kan man konstatera att de stora obalanserna består av bl. a. det faktum att den ena halvan av befolkningen betalar den andra halvans lön. Det är dock inte de samhällsnyttiga funktionerna (krigsmakten, rättsväsendet, sjukvården, räddningstjänsten etc.) som är överdimensionerade, utan den politiska överbyggnaden och den groteskt förvuxna byråkratin. Till detta kommer också de stora ekonomiska resurser som satsas på bidragsvängen, t.ex. till företag, grupper, enskilda och framförallt den vildvuxna floran av ”ideella” organisationer som lever på staten. Till detta kommer sedan också det helt onödiga slöseriet, allt ifrån den kostnadskrävande lyxfångvården till den bisarra och överdimensionerade biståndsbudgeten.

 

Det är endast en liten minoritet som får ut mer än man betalar in, men så länge den svenska systemmyten lever kommer det välfärdsindustriella komplexet och slöseriekonomin att växa tills en dag hela samhällsekonomin kollapsar. När den dagen kommer är det föga troligt att Sverige kommer få någon nämnvärd hjälp utifrån, eftersom kollapsen är till 100 % är självförvållad.

 

Om systemmyten kan krossas och den stora majoriteten skattebetalare synar det politiska PK-etablissemangets bluff, och rätt sorts politiker får ta över makten i landet, då kan Sverige påbörja vägen tillbaka till sund samhällsekonomi och äkta välstånd. Kanske kan vi då en dag nå upp till samma höga nivå som edsförbundet Schweiz.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s