Efter integrationspolitiken

Nja, det är för tidigt att måla någon på väggen. Hur det kommer att se ut efter valet vet vi ju ännu inte. Vilka partier som faller ur riksdagen och vilka som kommer in är för närvarande okänt. Ponera att Mp och Kd faller ur och MED och AfS kommer in. Antag därefter att S, V, C och L tillsammans får 44% (S 18 %, V 10% C 10% L 6 %) och M, MED, Sd, och AfS tillsammans får 56% (M 18 %, MED 4 %, Sd 30% AfS 4 %). Då borde det inte uppstå kaos efter valet. Ja, om inte M gör bort sig totalt. Storkoalition är det ju inte tal om. 36 % (S 18, M 18) kommer man ju ingenvart med. En teoretisk möjlighet finns ju i form av en blocköverskridande regering med S+M+C+L = 56 %, men då vill man nog helst inte veta vad folket kan sig till. En mer praktisk och för M betydligt mindre farlig lösning är, att man ger passivt stöd till en regering ledd av Jimmie Åkesson (Sd 30, MED 4, AfS 4 = 38), som då med M:s stöd får 38 + 18 = 56 %. Denna lösning skulle i ett enda släggslag krossa hela den politiska delen av PK-etablissemanget. Övriga delar av det totala PK-etablissemanget – NGO och MSM – skulle sedan på sikt tyna bort.

DET GODA SAMHÄLLET

Patrik Engellau

Nyligen träffade jag en lärare som just sagt upp sig från en skola en bit norr om Stockholm. ”Det gick inte att jobba där”, sa han. ”Åttio procent av eleverna var invandrare. I min klass på tjugotvå barn slutade sex elever för att gå till andra skolor.” Jag frågade vilka barn det var som sagt upp sig. ”Gissa”, sa han med ett snett leende. ”Svenska barn med hyggligt utbildade föräldrar, förstås.”

Jag har hört flera likartade historier. Ofta handlar det om folk som flyttar till ”svenska” stadsdelar till exempel för att de bor i ett område där det hänger invandrarkillar på tunnelbanestationen så att de inte törs ta tunnelbanan hem på kvällarna. Dessa historier är nog sanna. Men representerar de ett nytt normalt eller är de undantag och överdrifter? Det går inte att veta eftersom politiker, media och staten i allmänhet, alltså de krafter som sätter agendan i…

Visa originalinlägg 647 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s