Ett folk – Ett parti

Filmen Ett folk – Ett parti, som handlar om det Socialdemokratiska partiet i Sverige, är en propagandistisk mardröm för sossarna som visualiseras en dryg månad före deras mest besvärliga valrörelse på 100 år.

De svenska sossarna har under de senaste 30 åren excellerat i självgodhet, arrogans och nedlåtande smutskastning av ett annat politiskt parti, vilket bara funnits under dessa trettio år till skillnad från dem själva, som funnits under etthundratjugonio år (SAP grundades 1889).

Nu får partiet på ett mycket handfast sätt lära sig den djupaste innebörden i det svenska talesättet ”svinhugg går igen” (en elakhet som slår tillbaka på utföraren). Just den politiska extremism som man anklagat det andra partiet för, blir man här påkommen med att själv vara en uppenbar och framträdande exponent för.

Resultatet är att man själv framträder som den första klassens hycklare man under hundra års tid varit i det fördolda, mycket tack vare sin egen dominerande ställning (politik, media, skola etc.) i landet under de senaste 86 åren.

Att det är just frukterna av hyckleriet – en av PK-filosofins fyra hörnpelare, som tillsammans med likriktningen, censuren och förnekelsen utgör dess grund – är särskilt ironiskt i detta fall, då sossarna själva är mästare i genren samtidigt som man anklagar alla andra för detsamma. Nu har historien kommit ikapp dem och sargar dem svårt inför kommande val. Detta är dock rättvist då det helt och hållet är självförvållat.

Att brunsmeta någon annan, när man själv står upp till öronen i den bruna färgburken, kan nog visa sig vara katastrofalt farligt för ett politiskt parti.

Det viktigaste nu är att denna dokumentär når största möjliga spridning under de 37 dagar som återstår till valdagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s