”RÖSTA FÖR LAG OCH ORDNING”

Smaka på den parollen. Gå sedan tillbaka till 2008 och minns Reinfeldt-erans alla platta och innehållslösa flumparoller. Då ser man betydelsen av riktig konkurrens (läs Sverigedemokraterna) och vad som kan hända på ett decennium.

Rösta för lag och ordning var partiets signum i tanke, ord och gärning under 99 år med olika namn från starten 1904 fram till 2003. På dess hundraårsdag var det inte längre så, eftersom folkförledare Fredrik kommit in på scenen.

Ska man ta den nygamla parollens återkomst som ett bevis för att Moderaterna har tänkt sig att återigen bli ett riktigt högerparti? Nja, det återstår ju att se. På morgonen den 10 september vet vi förhoppningsvis hur det blir.

Om nu Ulf Kristersson vill ha riktig lag och ordning, har han ingen hjälp att vänta från den i frågan impotenta fyrklövern Annie Lööf, Jan Björklund, Stefan Löfven och Jonas Sjöstedt.

Efter riksdagsvalet ska Ulf själv välja väg. Gud hjälpe honom om han väljer fel, för då har han nog inget parti kvar att leda år 2022.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s