”Rötter”

Sverigedemokraterna, grundat 1988, anklagas ofta av övriga riksdagspartier för dunkla, odemokratiska, och klandervärda ”rötter”. Såvitt känt har partiet dock inte under sin 31-åriga historia anklagats för att i aktiv handling ha gjort eller föreslagit något förgripligt. Ändå är partiet totalt bojkottat av de övriga allt sedan dess inträde i riksdagen 2010.

Socialdemokraterna, grundat 1889, har under sina 130 år däremot aktivt i handling sysslat med mycket odemokratiskt, dunkelt och klandervärt. Redan 1921 skapade man Rasbiologiska institutet tillsammans med Bondeförbundet. Här talar vi alltså inte om ”rötter” utan om praktisk politik av ett då redan 32 år gammalt parti.

Centerpartiet, grundat 1913 (Bondeförbundet 1913-1957), har även det under sina 106 år aktivt i handling sysslat med mycket odemokratiskt, skumt och klandervärt. Här handlar det heller inte om ”rötter” utan det partiet hade vid tillfället verkat i 8 år. År 1933, när partiet var 20 år gammalt, slog man fast följande i sitt nya partiprogram:

”Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkande av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling.” (Formuleringen gällande till 1946.)

Rasbiologiska institutet bedrev verksamhet under 42 år mellan 1921 och 1963. Institutet förespråkade rasforskning, social ingenjörskonst och tvångssterilisering. I Befolkningskommissionens sexualutredning från 1936, skriver Alva Myrdal:

”… såsom i detta hänseende av särskild vikt framhåller kommissionen till en början ett bättre omhändertagande av psykiskt undermåliga barn samt en utvidgad tillämpning av sterilisering å undermåliga individer med asocial läggning …”

Även partierna Högerpartiet/Moderaterna, Folkpartiet/Liberalerna och Kristen Demokratisk Samling/Kristdemokraterna har s.k. bruna fläckar i sitt förflutna. Endast Miljöpartiet har hittills inte kunnat beslås med dylika. Detsamma gäller Vänsterpartiet, men det har istället synnerligen odemokratiska, dunkla och mycket klandervärda oxblodsröda stalinistiska rötter.

Orsaken till bojkotten av Sverigedemokraterna verkar inte vara deras åsikter, utan är troligen ett utslag av att partiet är en svuren motståndare till det som kallas 7-klöverns panideologiska dogm, nämligen den politiska korrektheten även känd som PK.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s