Nedmonteringen av Sveriges försvar modell M.

Moderaternas EU-parlamentariker Gunnar Hökmark inleder en debattartikel i Smedjan med orden:

”Socialdemokraternas väljer att utforma sin försvarspolitik tillsammans med partier som vill nedmontera Sveriges försvar, som ser Nato som ett större hot än Ryssland, och som ofta möter Putins aggressiva politik med axelryckningar. Det är skamligt att Socialdemokraterna ger ytterkantspartier inflytande över vårt försvar och säkerhet.”

3227

Bilden som inleder artikeln, med Hökmarks självgoda min, är ett hån mot hela Sverige och artikelns innehåll ett nytt svenskt rekord i hyckleri.

År 1925 genomförde den socialdemokratiska regeringen Sandler den största försvagningen av den svenska krigsmakten sedan förlusten av Finland 116 år tidigare. Det var en mycket kraftig nedrustning.

81 år senare genomförde Fredrik Reinfeldt och Moderaterna under sin dubbla mandatperiod 2006-2014 inte ytterligare en nedrustning. Man lade i praktiken helt enkelt ned hela det svenska försvaret.

Initiativet togs och genomfördes av statsminister Reinfeldt med alla moderater som ansvariga. Alla utom en – försvarsminister Mikael Odenberg, som avgick.

Låt mig bara fråga; Vad hade hänt om den svenska krigsmakten hade behövts under mycket svåra och akut hotfulla förhållanden och omständigheter, som t.ex. invasion från en mäktig granne i närområdet, låt oss säga år 2010?

Att först gå ut och tillfoga den svenska krigsmakten det största dråpslaget på tusen år, ställande alla svenska kvinnor, barn och åldringar skyddslösa, och sedan angripa andra partier till höger och vänster för bristande försvarsvilja och oansvarig pacifism, är så fult, fräckt, ohederligt, monumentalt hycklande och falskt att Moderaterna borde hålla käften i försvarsfrågan under minst de närmaste hundra åren. Skäms riktigt ordentligt nu Europas lama och odugliga lilla blöjhöger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s