Game of Thrones måste fulländas!

60538872_2406699736276425_1632402883209068544_n

Inte ett idealslut. Inte ett katastrofalslut. Men framför allt inte ett definitivt slut som kan accepteras. Det krävs en utvecklad men avvecklande fortsättning som ytterst kan leda till ett tillfredsställande, vackert och fullbordat avslut.

Med valet av Brandon av huset Stark till kung Bran den Brutne över de sex kungarikena, kan nog den delen anses avslutad. Med det kloka valet kan nog en tusenårig god utveckling med fred och välstånd förutskickas för Westeros.

Med återupprättandet av monarkin i det mångtusenåriga riket i norr, genom valet av Sansa av huset Stark till drottning i Norden, kan nog även den delen anses avslutad.

Det kan dock knappast sluta där. När vi lämnade Westeros i den sjuttionionde minuten av den åttonde säsongens sjätte episod, sågs Drogon flyga österut (troligen mot Valyrien) och i de avslutande scenerna, när Jon Snow/Aegon Targaryen dödat sin älskade Daenerys (som också är hans faster) visas hur Drogon accepterar Jon som Aegon Targaryen – rättmätig tronföljare och arvtagare efter Rhaegar Targaryen. Skulle han inte gjort det, skulle han vaporiserat Jon tillsammans med Järntronen. Här finns ett band som måste fullföljas. Dessa båda är också de sista av var sin sort.

Arya av huset Stark är på väg för att ta reda på vad som finns väster om Westeros, något som ingen vet eller som någon någonsin har vetat. Det är något som faktiskt måste följas upp.

Hur stort landet norr om Den stora muren är finns det heller ingen som vet, och framgår heller inte av kända kartor. Det kan således vara hur stort som helst. Till skillnad från Västerhavet utgörs det av evig tundra av ogästvänligaste möjliga slag. Där befinner sig Jon när vi lämnar vännerna i Westeros. Även om vildlingarna och även Benjen Stark har levt i den sydligaste delen av detta okända kalla jätteland, kan det nog antagas att människan enbart kan utforska resten från luften t.ex. från en drakrygg. Symbolismen i detta vill jag påstå är själva sinnebilden för Is och Eld (Ice and Fire). Här har vi den andra tråden som faktiskt också måste följas upp.

Om det räcker med en säsong till för att slutföra detta verk kan jag inte bedöma, men det är en nödvändighet och en skyldighet för HBO. I en sådan tänkt slutlig uppföljning ska man inte blanda in något hollywoodianskt manusproffs, utan låta George R. R. Martin sköta det själv. Han är nämligen bäst på det.

Har själv några bra uppslag till de två trådarna. Tror faktiskt jag ska skriva till HBO och Mr. Martin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s