Är det konstigt att människor tröttnar på socialdemokraterna?

Nej, det är inte konstigt att människor tröttnar på socialdemokraterna, men varför händer det så litet? I 2014 års val fick S runt 31 % och i 2018 års val runt 28 %. I det näst senaste valet till nationalförsamlingen i Frankrike fick socialistpartiet runt 48 % och i senaste valet runt 5 %.

För Sveriges del är dessa valresultat ett obetydligt problem i jämförelse med vad som kommer hända vid den förestående, främst ekonomiska, samhällskollapsen här? Exakt när den inträffar avstår jag från att spekulera i, men var så säker på att den kommer. Det sker när skillnaden mellan de maximala skatteintäkterna (statliga, kommunala och landstingskommunala) inte längre kan möta de i stigande grad våldsamt ökande överstigande kostnaderna slår ut i full effekt, och detta sker samtidigt som nästa lågkonjunktur och/eller globala finanskris bryter ut.

När detta väl är ett faktum kommer varken Socialdemokraterna eller resten av 7-klövern att ha några idéer eller verktyg att hantera det, därför att det kommer krävas så djupgående, omfattande och extrema åtgärder, som Sverige aldrig någonsin tidigare har ställts inför. Även Sverigedemokraterna kommer att få stora svårigheter att få med sina medlemmar och väljare på det som oundgängligen behöver göras akut, skyndsamt och brutalt kraftfullt.

Om inte allt slutar i brinnande kaos kommer den nya politiska kartan i Sverige att vara ett blankt vitt ark, som kommer fyllas av något helt nytt. Oklart vad.

DET GODA SAMHÄLLET

Bitte AssarmoFör några år sedan sade en av mina äldsta och, trodde jag, bästa vänner upp bekantskapen med mig. När jag frågade varför förklarade hon att jag hade fått så ”konstiga värderingar”.

Jag har fortfarande inte förstått vad hon menade. Jag förstår nämligen inte på vilket sätt jag ändrat mina värderingar. Jag tror fortfarande på en rättvis och jämlik fördelningspolitik och på ordning och reda i migrationspolitiken. Jag tror på medborgerliga rättigheter och på ett system där skattekronorna kommer till gagn för allmänheten. Och jag tror på samhällskontraktet.

Visa originalinlägg 616 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s