Nyamko Sabuni, om vald, blir större än Liberalernas partiledarval.

Självbevarelsedriften och överlevnadsinstinkten verkar ha vaknat i Liberalerna – spillrorna av Bertil Ohlins gamla och en gång så stolta Folkpartiet. Med uppvaknandet ökar också Nyamko Sabunis möjlighet att nå partiledarskapet, vilket också är partiets sista och enda chans att hålla sig kvar i riksdagen.

I samband med alla omröstningar bland länsförbunden, får man inte glömma bort att det är de 183 ombuden på det extra landsmötet den 28 juni som fattar beslutet och förrättar valet. I likhet med alla övriga svenska riksdagspartier är också Liberalerna toppstyrda, även om det finns gradskillnader mellan partierna och Liberalerna ligger någonstans i mitten. Vi vet således inte alls vem som blir vald på fredag om två veckor.

Om Ullenhag blir vald behöver ingen fundera något mer på Liberalerna alls, för då självdör partiet liksom den livsodugliga politik som han företräder. Men om Nyamko Sabuni blir vald finns det hopp om både riksdagsrepresentation och en utveckling samt därmed också en framtid för partiet.

Det bästa, inte bara för L, utan för hela Sverige är nog att Nyamko Sabuni kan komma att bli draglok för både Kristdemokraterna och Moderaterna på rätt håll, d.v.s. åt höger i GAL/TAN-frågorna. Moderaterna måste vakna upp ur sin halvsocialistiska och globalistiska PK-sömn efter Fredrik Reinfeldts fördärvelsebringande partiledartid, och för Kristdemokraterna, om de nu verkligen vill bli ett riktigt högerparti, att ta sig samman och stå helt på egna ben utan att förlita sig på hjälp av högre makter.

Apropos andra makter, så vete fan om inte Liberalernas partiledarval kan komma att i efterhand visa sig bli ett paradigmskifte i svensk politik. Det är faktiskt så att Nyamko Sabuni skulle kunna få maktbalansen i riksdagen i sin hand, vilket framgår av den bifogade lilla översikten.

idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s