Liberalernas partiledarval.

Hihi, fniss, jag kan inte hålla mig för skratt och glädje. Liberalernas valberedning föreslår Nyamko Sabuni till ny partiledare. Det sker med 5 röster för och bara två emot, och detta efter att 19 av 21 länsförbund förordat Nyamko Sabuni. Alltså nitton av tjugoen! Det är inte kvalificerad majoritet, det är totalt förkrossande majoritet.

Det som för bara några veckor sedan torgfördes av svensk MSM som en enkel promenadseger för hennes rival – ”den politiska korrekthetens okrönte kung och lögnernas ayatollah a.k.a. Erik ’Bagdad Bob’ Ullenhag (L)” [© Jens Kittel], ser nu i skrivande stund ut att kunna förvandlas till en jordskredsseger för Nyamko Sabuni. På grund av arten av partiets karaktär måste vi dock vänta till de 183 delegaterna har röstat färdigt på fredag, innan vi med säkerhet kan säga att hon blivit vald. Men om så sker kan funderingarna ta fart. Vad var det som hände? Hur kan en sådan vändning på en femöring ske så hastigt i en förstenad politisk kultur som den svenska?

Kan det vara något så ovanligt som en plötslig isolerad vindkantring inom ett parti i det svenska politiska landskapet, eller kan det vara det första tecknet på början till ett stort nationellt paradigmskifte i Sverige och svensk politik? Det som åsyftas här är ett skifte av sådan dignitet, att det bara kan jämföras med det som senast ägde rum i Sverige för exakt femtioett år sedan (det kända och ökända ’68-skalvet).

Det är nog inte så otänkbart att det redan sitter ett antal starkt PK-anstrukna, marxistiska, vänsterliberala och mittenradikala analytiker och grunnar på denna eventualitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s