Den selektiva humanitära stormakten.

Det är klart att den svenska regimen inte vill ha ukrainskan Iryna Zamanova här i landet. Hon är ju ett offer för Rakhmat Akilov, en illegal migrant som inte skulle ha befunnit sig i Sverige när Iryna Zamanova förlorade sitt ben. Staten utgår nog på goda grunder från att Zamanova är kritisk till den förda politiken. Dessutom är hon nog per definition som europeisk kvinna inte önskvärd här av staten. Det bästa för staten är om hon försvinner till Ukraina och med tiden glöms bort av media och svenska medborgare. Hon är ju en vandrande symbol för den svenska statens totala oförmåga att uppfylla sin viktigaste uppgift.

DET GODA SAMHÄLLET

Patrik Engellau

Man kunde tro att det här med invandringen är en fråga som ställde två grupper i konflikt med varandra, å ena sidan migranterna och å den andra ursprungsbefolkningen. I framtiden, när motsättningarna skärpts, kommer det nog att bli så. Men idag är det inte migranter och svenskar som står emot varandra i migrationsfrågan utan svenskar och svenskar.

Den inre utlänningskontrollen kan tjäna som åskådningsexempel. Mellan åren 2009 och 2014 bedrev polisen i samarbete med Migrationsverket och Kriminalvården projektet Reva – Rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete.

Visa originalinlägg 665 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s