Sverigebilden spricker, trots hjälp utifrån.

Ja, vad vänsterliberalerna på New York Times är ute efter är nog bara att försöka hjälpa det svenska PK-etablissemanget, i kampen om herraväldet över opinionen och den politiska dagordningen i Sverige. Att man valt ut just lilla Sverige som en fallstudie av högerextremistisk nationalism, beror nog snarare på att svenskt PK-etablissemang har börjat få betydande svårigheter att försvara och förklara sin egen hycklande och alltigenom lögnaktiga och monumentala självbild. Mer än tillräckligt för att NYT anser sig – som global megamedia – behöva komma det pressade svenska PK-etablissemanget till undsättning.

Nu är ju inte NYT ensamt om att ha reportage om den lilla experimentverkstaden upp vid polcirkeln, utan det har också polsk, tjeckisk, ungersk, österrikisk, rysk, italiensk, tysk, fransk och brittisk press haft. Dessa har dock genomgående varit av kritisk karaktär, så frågan är om NYT:s support i längden betyder så mycket.

I takt med att Sveriges prestationsranking inom skola och vetenskap sjunker, att den svenska valutan fortsätter att skvalpa omkring bland skräpvalutorna och att de socioekonomiska spänningarna ökar liksom kriminalstatistiken ökar, kanske även NYT till slut börjar dra öronen åt sig.

DET GODA SAMHÄLLET

Bitte Assarmo Bitte Assarmo

Nyligen publicerade New York Times ett uttömmande reportage om högerpopulism och nationalism i Sverige, The Global Machine Behind the Rise of Far-Right Nationalism – ungefär ”Det globala maskineriet bakom högernationalismens uppgång.

Kortfattat kan man säga att reportaget slår fast att det är Ryssland som ligger bakom att det en gång så progressiva landet i norr nu börjar bli mer konservativt. Detta har de åstadkommit genom att komma hit till Sverige och muta alternativt hota invandrarungdomar i förorten att ställa till bråk för att ge sken av att vi har så kallade no go-zoner och samtidigt hjälpa Sverigedemokraterna att tillskansa sig makt.

Visa originalinlägg 633 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s