Självdestruktivismens teori.

För att en teori om samhällets inneboende natur och härskarstruktur ska kunna upphöjas till allomfattande krävs att den också omfattar självdestruktivismens mekanismer. Varför orsakar den härskande klassen sin egen undergång? Varför gick Rom under av inre förfall och inte av yttre tryck? Varför skapade L’ancien régime i Frankrike sin egen undergång? Varför utplånade Adolf Hitler nästan den tyska nationen? Varför begick den härskande klassen kollektivt självmord i Japan under andra världskriget?

För vår egen del här i Sverige idag vet vi att det välfärdsindustriella komplexet kommer att gå under av massinvandringens konsekvenser på sikt. Venezuelas motsvarighet, om än inte lika sofistikerad, har brutit samman för länge sedan, men Nicolás Maduro och den härskande klassen är fortfarande vid maktens grytor tack vare en stark krigsmakt, ett omfattande polisväsende och även trogna milisgrupper.

Inget av detta har Sverige och därför blir den kommande samhällskollapsen här inte bara det välfärdsindustriella komplexets sammanbrott utan också statens – sådan vi känner den – totala upplösning. Detta givet att inte en eventuell statskupp, folkresning, revolution eller ett författningsenligt val förhindrar det.

Frågan kan därför sammanfattas på följande sätt. Varför fortsätter den politiskt korrekta adeln och dess sympatisörer sin vidare färd ned i avgrunden trots alla varningssignaler? Att Sverige kommer att totalförstöras är ju en sak, men varför iscensätter härskarna sin egen undergång?

DET GODA SAMHÄLLET

Patrik Engellau

Helst vill man ha teorier som förklarar allt. För övertygade marxister är marxismen en sådan teori. För den som behärskar hela den intellektuella marxistiska verktygslådan inklusive användbara begrepp som produktivkrafter, produktionsförhållanden, mervärde, utsugningsgrad, huvudmotsättning, klass, ideologi och falskt medvetande blir hela samhällslivet klart som korvspad.

Ett tag var jag rätt influerad av marxismen men det föll på lärans grundbult, den tes som fick hela bygget att hålla ihop, nämligen arbetsvärdeläran. Den går ut på att endast det jordnära, fysiska arbetet skapar en varas värde och att detta värde är proportionellt mot antalet nedlagda timmar.

Visa originalinlägg 610 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s