Ungdomen och Sveriges framtid.

Richard Sörman har helt rätt, det finns ett motstånd i Sverige mot PK-tänket och det postmodernistiska förfallet och dess indoktrinering. Det kommer främst från ett segment av befolkningen som är födda under tiden från andra världskrigets slut fram till slutet av 1970-talet. Dessa måste tradera erfarenheten som de allra äldsta i det svenska samhället har, av det gamla fattiga men fria, hedersamma och stolta Sverige, till dem som aldrig har blivit informerade om den epoken. De yngsta i samhället måste erbjudas en motbild till den rådande dystopin och ges ett positivt och uppmuntrande alternativ. Gamla böcker kan också ge en sådan kunskap, men levande berättande människor slår allt annat. De allra äldsta kan inte deltaga i kampen om Sveriges framtid, men med mellangenerationernas hjälp kan de unga som en dag ska ta över bibringas de goda förebilderna för ett framtida Sverige.

Att tradera

DET GODA SAMHÄLLET

Richard Sörman

Historien väntar på hjältemodiga uppror. Passiv underdånighet ger inga poäng när det förflutna summeras. Svensk ungdom har ett uppror att göra mot vad den själv borde uppfatta som passiviserande och fördummande indoktrinering. Rimligtvis bör ett sådant uppror komma. Alla kommer inte delta, men tillräckligt många. Under tiden kan vi alla göra aktivt motstånd i vardagen. Vi måste börja stå upp för oss själva och vägra delta i ett politiskt projekt vi inte tror på.

Varje generation har sin egen strid att utkämpa. Kanske har detta inte gällt vår svenska efterkrigsgeneration, men nu är verkar det vara dags igen. Förhoppningsvis behöver det inte bli en strid mot en militär fiende, men däremot en strid mot en mentalitet, mot en mental konsensus, mot en ideologi som förenklar och fördummar.

Visa originalinlägg 1 073 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s