Sverige behöver en mäktig politisk väckelserörelse.

Nu tar vi det en sista gång. Hanif Bali bad om ursäkt för sina formuleringar, men INTE för sakinnehållet i sina formuleringar. Carl Bildt har varit, är och kommer att förbli en Potemkinkuliss. Han är 100 % yta och bakom den ytan finns det bara silvertejp, gem och TippEx.

En av de mest framträdande orsakerna till det usla tillståndet i svensk politik är att svenska politiker av idag, med några få undantag, bara är tomma inkompetenta Coca Cola-burkar som rullar runt och sprider floskler, flum och falsarier.

Sverige skulle behöva en stor och mäktig politisk väckelserörelse med oförsonliga, grova, hårda, oförskämda på gränsen till gemena och hänsynslösa verbala råskinn, som skulle sopa banan med allt vad PK-etablissemang, politisk adel, korrumperade partigängare, fake news-spridande, fulspelande, köpta och ljugande journalister och andra massmediepersoner.

Trump, Orbán, Salvini, Kaczyński, Duterte, Bolsonaro har visat vägen och hur effektivt det är. Även något mer polerade politiker som Erdoğan, Putin, Modi och AfD-ledaren Alice Weidel i Tyskland har visat hur framgångsrik granithård retorik är.

DET GODA SAMHÄLLET

Patrik Engellau

I förra veckan, innan Hanif Bali hade genomfört sitt intellektuella attentat mot Carl Bildt och M-ledningen örfilat Bali så att han kände sig tvungen att be om ursäkt, kom jag att tänka på att några av världens främsta – och mest hatade – politiska ledare är utstuderat oförskämda.

Donald Trump tycks anstränga sig att vara odiplomatisk som när han nonchalant förklarade sig vilja lägga bud på Grönland och sedan nobbade ett danmarksbesök när danska statsministern förnärmat avvisade förslaget. Jair Bolsonaro är ungefär likadan.

Visa originalinlägg 628 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s