Den svenska staten kan vara död om elva år.

”Sverige lever farligt. Ingen vet hur ett folk som aldrig i mannaminne upplevt annat än förbättringar skulle klara en nationell kris”, skriver P. E.

Det är ju helt riktigt beskrivet, särskilt som det handlar om drygt tre mansåldrar. Det går inte att förutsäga hur det blir när den oundvikliga samhällskollapsen väl drabbar Sverige. En annan svårighet är också att förutse när denna äger rum, men troligt är att den inträffar före 2030 års riksdagsval.

Det enklaste och mest konfliktfria scenariot är om landet sjunker till en nationell fattighusnivå, som resulterar i att drygt två miljoner människor lämnar landet och att krisen därför reduceras till att bli en rent ekonomisk sådan.

Blir det inte så väntar en scenariobild med många olika tänkbara förlopp, från ett lågintensivt inbördeskrig med etniska förtecken och en stat i allt snabbare förfall, till en fullständig anarki – med ett allas krig mot alla innefattande etnisk rensning och folkfördrivning – vilken slutligt leder till statsbankrutt och statens död.

DET GODA SAMHÄLLET

Patrik Engellau

Nyligen träffade jag en god vän som jag inte sett på ett tag. Han sa att det är kört för Sverige. Alla varningslampor blinkar och det finns ingenting som går åt rätt håll. Men samtalsklimatet är mycket friare nu än för bara ett halvår sedan, invände jag. Det är sant, erkände han, men det finns ingen koppling mellan debattens ytliga krusningar och vad som verkligen sker i nationen. Det fick jag ju hålla med om.

Det är för mig ingen tvekan om att de problem – ”utmaningar” – Sverige står inför är betydligt svårare än nationen har lust att diskutera.

Visa originalinlägg 689 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s