Ett förutsägbart slut på den svenska historien.

Iakttagelsen att ”… insikten är på väg tillbaka i samhället, och att vi på allvar håller på att bevittna en konservativ och en nationalistisk renässans i Sverige …” är förhållandevis ny men stadigt växande i landet.

Att nationalism och konservatism är naturliga som drift och strävan hos människan som den sociala varelse hon är, vet vi också av vår flertusenåriga erfarenhet.

Att kommunism och socialism är utopiska sagor som totalfallerar vid kontakt med den reella verkligheten har vi också gedigen erfarenhet av, även om den erfarenheten bara är några sekel gammal.

Att islam är en totalitär och repressiv religionspolitisk lära, som enbart kan fungera i en diktatur utan konkurrens, har vi ett och ett halvt årtusendes erfarenhet av.

Problemen för Sveriges framtid är dock strikt matematiska. Det spelar ingen roll hur nationalistiska och konservativa de etniska svenskarna har kommit att bli i en tänkt framtid om de utgör en minoritet i riket, och sådan är prognosen om än något osäker över tid. Allting kokar då ned till en fråga om ”volymer”, demografi och tidsaspekt.

Om inte nu levande generationer av svenskar inser detta i tid kommer svensk historia att sluta där.

DET GODA SAMHÄLLET

Arvid Nikolausson

Arvid Nikolausson, 25 år, från Alvesta skriver att det mångkulturella experimentet är dömt att misslyckas. Vi människor söker oss nämligen till dem vi känner en naturlig samhörighet med. Om vi inte känner igen oss i varandra blir det svårare att upprätthålla tillit och samverkan. Svensk identitet och kultur utgör en utmärkt grund för naturliga kopplingar mellan människor, men också till historia och framtid. Unga svenskar måste våga ifrågasätta vänsterns stigmatisering av konservatism och nationalism.

Under de senaste decennierna har trygghet och gemenskap fått stryka ordentligt på foten i Sverige. Vi har istället tvångsintegrerats in i ett samhälle många vare sig bett om eller känner någon entusiasm inför, ett samhälle som inte vilar på en kulturell men på en global gemenskap där nationer, kulturer, och värderingar är mer eller mindre universella.

Visa originalinlägg 950 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s