Varför fruktar det svenska PK-etablissemanget Leif Östling?

 

De skogstokiga angreppen på Leif Östling visar tydligt hur skrämda och desperata företrädarna för det officiella PK-Sverige är. Dessa känner naturligtvis till alla de företeelser som påpekades av Östling men vill bara inte vidgå dem, så det är nog inte innehållet i Östlings uttalanden som är det största problemet för PK-etablissemanget. Det är istället, tror jag, att det var just Leif Östling som yttrade orden. Han är en känd och respekterad näringslivsprofil, och när han tidigare yttrade sina nu bevingade ord om de svenska skatterna blev han omåttligt populär både bland andra kända personer och bland gemene man i Sverige. Det är detta som skrämmer livet ur kolossen på lerfötter – det svenska PK-etablissemanget. Någonting som var ännu värre än vad Östling yttrade var i vilket sammanhang det skedde. Det var i en intervju med Swebbtv – Medborgarnas Media – som Östling levererade sin nya svidande samhällskritik. Swebbtv är Sveriges mest populära alternativmedia, som vid vissa tillfällen haft högre tittarsiffror än SVT. Detta är ett direkt hot mot PK-etablissemangets åsiktsmonopol. Det som sänds av Swebbtv fortplantar sig vidare genom all annan alternativmedia i Sverige, och det är detta som får PK-Sverige att löpa amok. Det finns ingen som kan stoppa denna opinionsbildning, inte Morgan Johansson, inte Hanna Stjärne, inte Peter Wolodarski, inte Karl-Petter Thorwaldsson, inte Jonas Sjöstedt, inte Isabella Lövin, inte Expo, inte Robert Aschberg, inte Näthatsgranskaren (regimens maskerade digitala stormtrupper) och ingen annan heller – inte ens EU. Bara för att de inte var med i uppräkningen, tro nu inte att jag har glömt bort Facebook, Twitter, YouTube eller Google. Dessa tror jag i fortsättningen aktar sig för att förgripa sig på Swebbtv, eftersom de tycks ha fattat att detta inte bara är kontraproduktivt utan ger ny kraft och spridning åt Swebbtv:s popularitet.

 

Anm. I Wikipedia står följande att läsa: ”Östling has become known as a controversial political entrepreneur debater who makes bold statements. Over the years, he has separated politically from the time of youth when he belonged to the Swedish Social Democratic Youth League, SSU.”

DET GODA SAMHÄLLET

Patrik Engellau

I slutet av en intervju på Swebbtv framförde Leif Östling, före detta chef för lastbilstillverkaren Scania, några erfarenheter från sitt yrkesliv. Enligt mina förhoppningsvis ordagranna anteckningar sa han så här på tal om invandrad arbetskraft från Mellanöstern och Afrika:

Visa originalinlägg 772 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s