Vilka är Annie Lööfs innersta tankar?

Nja, det är en konspirationsteori så god som någon som S. H. här lägger fram, men det finns en avgörande hake som måste förklaras innan den kan ernå trovärdighet.

S. H. skriver; ”… tillförsäkra att det nya statsbärande partiet i Sverige, under det kommande seklet, heter Sverigedemokraterna.”

Frågan är varför Annie Lööf skulle ha denna lätt bisarra ambition? Skulle hon kunna tro att Sverigedemokraterna skulle gå med på att förvandla Sverige till en verkligt extremt nyliberal nattväktarstat à la Milton Friedman et consortes? Som den taktiska spelare hon är, har hon nog för länge sedan insett att Centerpartiet, i hennes tappning, aldrig kan bli ett stort folkligt massparti som de blågula Sverigedemokraterna, men hon kan inte gärna ha missat att Jimmie Åkessons folkrörelse är ett nationalistiskt kulturkonservativt politiskt parti med sociala ambitioner, som närmast för tankarna till Arvid Lindman och den ursprungliga folkhemstanken med rötter i Bismarcks Tyskland..

Även om man kan tro det ibland, när hon drar igång sitt showande som värst, är Annie Lööf inget fjolligt fruntimmersspån utan en kallhamrad cyniker (en idealmedlem i Bilderberggruppen och Trilaterala kommissionen), och därför kan konspirationsteorin inte hålla om man inte kan förklara hennes inställning till Sverigedemokraterna på ett tydligare och mera trovärdigt sätt.

 

7

DET GODA SAMHÄLLET

Stefan Hedlund

Centerledaren Annie Lööf har under det senaste året varit föremål för tidvis mycket skarp kritik. De förmodade drivkrafterna bakom hennes uppträdande under den utdragna regeringsbildningen har uppfattats som så fullständigt egocentrerade, och konsekvenserna för svensk politisk utveckling som så fullständigt förödande, att det för många kan ha upplevts som helt motiverat att ta till även mycket skarpa ord.

Visa originalinlägg 891 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s