Den nödvändiga svenska politiska vindriktningen.

Bra beskrivning och prognos. Låt mig komplettera med några synpunkter.

Det är av väsentlig betydelse att Mp (mörkgrönt) och L (turkost) försvinner ur riksdagen. Därmed mister bägge de traditionella blocken var sitt parti. Båda partierna har blivit starkt irrelevanta.

Det rödgröna blocket kommer därefter bestå av S (rött), V (mörkrött) och C (ljusgrönt), med runt fyrtio procent av väljarstödet inledningsvis vid nyval eller 30-35 % vid nästa ordinarie val. Det är lagom och bra.

Det nya konservativa blocket M (ljusblått), Kd (blått) och Sd (blågult) får då runt sextio procent respektive 65-70 %. Det är också lagom och bra.

Kommer sedan även MED (mörkblått) och AfS (ultrablågult) senare att få representation i riksdagen är det bara av goda. För MED gäller det att vara en blåslampa på Moderaterna i riktning högerut, och för AfS att vara detsamma för Sverigedemokraterna.

Blir det så ser det riktigt bra ut för Sverige.

DET GODA SAMHÄLLET

Anders Leion

I Finland har tusentals år gamla skidor hittats. De bevaras i de myrar i vilka de en gång sjunkit ned. I modern tid har finska skidåkare (efter dopingskandalen i Lahtis 2001) inte kunnat hävda sig. I backhoppning var de däremot länge dominerande.

I Sverige talar man gärna om det svenska musikundret, och syftar därvid bland annat på svenska låtskrivares förmåga att gång på gång producera alster som får världsvid spridning.

I Norge har man länge varit så överlägsen i längdåkningens spår att man antagligen tar sin dominans som given.

Visa originalinlägg 518 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s