Klart att Sverige kan räddas, men …

Ja fy då, det var en riktigt dystopisk och defaitistisk drapa som kom ur P. E:s penna idag. Vem vill ha den sociala, ekonomiska, religiösa och kulturella pyttipanna – kryddad med grovt våld, tomhylsor, sprängdeg, mord, rån, våldtäkt, glaskross, begravningar, droghandel, terrorhot, vandalism, skattehöjningar och krackelerande välfärd – som idag präglar Sverige. Visst alla vet det i landet och utomlands, men ändå visslar de flesta och tittar i taket som om man inte ser det.

Man måste nog vara en riktig gangster, livsstilshuligan, legosoldat, gedigen asocial misantrop eller sinnesslö om man uppskattar vad vårt Sverige har förvandlats till. Vi måste erkänna att vi står upp till armhålorna i samhälleligt avskräde, kaos, anarki, dysfunktionell statsmakt och social misär bland de gamla, sjuka och fattiga. Allt detta för att något tusental PK-marinerade politiker ska kunna stå och orera i Riksdagen, i EU-högkvarteret i Bryssel eller i FN-skrapan i New York, om hur goda, medvetna, ansvarstagande och rättfärdiga de är.

Det är klart att det går att återföra Sverige till det skick landet var i under 1950-talet. Ett etniskt homogent samhälle med god samhällsekonomi, välfungerande rättsstat, starkt välfärdssamhälle, nationellt medvetande, god sammanhållning, hög moral och ett gott samvete.

Olof Palme hade rätt i att ”politik är att vilja.” Förutom det och mod, behövs det i Sverige idag också en överväldigande handlingskraft i stil med Birger jarls, Gustav Vasas, Karl XI:s och Gustav III:s.

DET GODA SAMHÄLLET

Patrik Engellau

En kommentator ställde nyligen rubrikens fråga och erbjöd två alternativa svar som något omskrivna löd så här:

Vi är de som delar historia med varandra. Vi är de som vet vilken bygd våra förfäder kom från.

Jag utgick ifrån att den där bygden låg någonstans i Sverige, inte i Eritrea. Alternativet formulerades så här:

Vi är de som identifierar oss enbart med vår plånbok som nettoskattebetalare.

Visa originalinlägg 669 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s