Verkligheten idag, imorgon och i framtiden.

Alla medlemmar av människosläktet är lika i värdighet enligt Förenta Nationerna. Vita, svarta, gula och röda, så ock inuiter, aboriginer och pygméer. Det är artgemenskapen som har format denna grundsats. Människan har högst status och därefter kommer övriga primater, som följs av delfiner, elefanter och alla andra däggdjur och därefter av alla övriga djur. Lägst status av allt levande har växterna.

Den artgemenskap som format tesen om alla människors värdighet kommer nog att bestå så länge arten består, för såvitt inte det dyker upp en helt annan art ur världsalltets galaxdjup och hävdar sig ha högre värdighet, status och värde än människan.

Värde och värdighet är två olika saker. Värdigheten som artgemensam och obestridlig har aldrig ifrågasatts av någon framträdande och normgivande gestalt i historien, inte av Moses, Konfucius, Buddha, Jesus eller liknande. Ordet värde i frasen ”allas lika värde” har ingen innebörd eller mening eftersom företeelsen inte finns i verkligheten. Många skyller detta innehållslösa begrepp på allt från anarkism, kommunism och socialism till vänsterliberaler, vänsterteologer och olika rena flumsekter, men är troligen framtagen inom PK-ismen, som inte är mer än cirka femtio år gammal.

PK-ismen (den politiska korrektheten) är en löst sammansatt kvasireligiöst präglad gruppering för godhetsdyrkande medelmåttor inom kulturliv, högre utbildningsväsende, statlig förvaltning, kyrkor, NGO:er och massmedier i Västvärlden. Dessa personager tror inte själva på floskeln ”allas lika värde”, utan använder den bara som ett mantra för att skapa en falsk känsla av gemenskap. PK-isterna i sin tur är bara nyttiga idioter och redskap för den globala finans-, bank-, näringslivs- och medieeliten.

Dessa eliter har som slutmål ett enhetligt världssamfund (liknande islams och kommunismens) under deras ledning. I ett sådant behövs inte nationer, EU eller FN. De vet att ”allas lika värde” aldrig har funnits och aldrig heller kommer att existera, och har därför inget till övers för denna innehållslösa floskel, och om man når sitt mål kommer den först att bannlysas och sedan utplånas.

Oavsett hur slaget om världsordningen slutar, kommer dagens västerländska PK-etablissemang och dess ömtåliga och instabila samhällsbygge inte att överleva den bataljen. Därmed har det ihåliga mantrat ”allas lika värde” heller inte någon framtid. I den framtiden, hur den än ser ut, kommer Sveriges moderna CV inte att vara en tillgång utan en kvarnsten runt halsen. Ansvaret för det ligger helt hos dagens svenska PK-etablissemang och dogmen ”allas lika värde”.

DET GODA SAMHÄLLET

Anders Leion

Yögi tuggade rå potatis så länge att tuggorna blev söta. Det hade hon gjort i Estland och fortsatt med i Nyköping. Jussi var så utsvulten när han kom som litet krigsbarn att ha gick direkt till det dukade bordet och stoppade hela smörklumpen i munnen.

Jag vet inte vad det blev av Yögi men Jussi blev hög tjänsteman i Världsbanken.

Tillsammans med de två bodde jag i ett trevåningshus, färdigbyggt 1945. De flesta hade, liksom vi, föräldrar som var arbetare, men där fanns också några ingenjörer och även en man som kallades disponenten. Vad han disponerade fick jag aldrig klart för mig, men det var helt uppenbart att han hade högst social status. Alla hälsade på honom och han hälsade på alla.

Visa originalinlägg 657 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s