Säg åt Greta Thunberg att växa upp.

Det är helt klart och ställt utom varje rimligt tvivel att dagens fjortisaktivister (oavsett biologisk ålder) aldrig kommer att åstadkomma någonting någonsin. Hur gapiga och tossiga de än är förblir de ömtåliga som en snöflinga och okunniga som en svensk läroplan. Bäst vore om alla dessa PK-marinerade och söndercurlade små offerkoftor råkade ut för ett fjorton dagar långt nationellt strömavbrott. Först skulle de tystna för att sedan falla i ett koma-liknande apatiskt tillstånd. Skulle detta ske mitt i vintern skulle de helt enkelt frysa ihjäl om ingen tag hand om dem.

Det är dags att tala klarspråk nu. Själv säger jag så här. Skulle jag stöta på Greta Thunberg, skulle jag säga åt henne följande: ”Håll käften snorunge och gå hem och läs Lennart Bengtssons bok. Utbilda dig, börja arbeta och gör rätt för dig, om du inte bli försörjd av George Soros och hans stiftelse resten av livet, och därmed förlora allt vad självständighet och anständighet heter.

DET GODA SAMHÄLLET

Bitte Assarmo

”Ni kan förneka och hata klimatet så mycket ni vill, men de unga följer Greta. Och när de här grabbarna och tjejerna blir vuxna, då kan ni inte leva som ni gör längre, då ska ni få se på fan!”

Kommentaren flimrade förbi i mitt Facebookflöde häromdagen, och den fick mig att haja till av flera skäl. För det första är den så uppenbart korkad. Jag menar, vad betyder det att ”förneka och hata klimatet”? Det är ungefär som att påstå att någon ”förnekar och hatar tidvattnet” eller ”förnekar och hatar inandningar”. Goddag yxskaft hela vägen, liksom. För det andra är den skriven av en vuxen människa. Jag upprepar: En VUXEN människa.

Visa originalinlägg 771 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s