Om den svenska kyrkan.

Komminister Caroline Kyhlbäck ska har klart för sig att Svenska Kyrkan lyder under det svenska statsskicket, under svensk grundlag och under svensk lag.

En gång i tiden ansåg påven i Rom att Sverige och dess Konung lydde under honom. Det tillbakavisade Sverige genom vår monark Gustav I Vasa. Sveriges inställning i trosfrågan är antagen och förklarad i Uppsala mötes beslut av år 1593. Det är inte kungamakten som bestämt att ”Konung alltid skall vara av den rena evangeliska läran, sådan som den, uti den oförändrade Augsburgiska bekännelsen, samt Uppsala mötes beslut av år 1593, antagen och förklarad är” (SO:1810 § 4), utan ett beslut av Rikets Ständer (Riksdagen) och nu gällande grundlag. Det är intill visshet gränsande sannolikt att majoriteten av de svenska röstberättigade medborgarna hyser samma uppfattning som grundlagen och den svenska riksdagen.

Detta länder Svenska Kyrkan, dess Kyrkomöte, kyrkostyrelse, biskopsmöte, biskopar och präster, inklusive komminister Caroline Kyhlbäck, till underdånig efterrättelse, såsom det traditionellt uttryckes i svensk rätt.

https://www.kyrkanstidning.se/debatt/sitt-kvar-nar-kungen-kommer-i-kyrkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s