Sveriges framtida energiförsörjning.

Den rödgröna röran (V+S+Mp+C) kommer att komma till vägs ände med sina fruktlösa försök att lösa Sveriges drastiskt ökande energi och elbehov utan hjälp av olja, kol, naturgas eller andra fossila bränslen. Detta eftersom deras lösning med elproduktion när det blåser eller när solen skiner inte kommer att räcka på långa vägar. Om det inte dyker upp någon hittills okänd eller oupptäckt form av energi, återstår endast kärnkraft för att kunna lösa bristsituationen.

Men vi ska inte acceptera befintlig form av kärnkraft annat än under nödvändig övergångstid. Vi ska också villkora tillstånden för ny kärnkraft för att garantera maximal driftsäkerhet för reaktorerna (safety), men också för säkerhetsskyddet av kraftverken (security). Grundläggande bör vara att kärnkraftsproduktionen alltid skall vara svenskägd, skyddas av statens våldsmonopol i form av militär personal och teknik, alltid vara mycket lågt beskattad samt att uran inte får användas som råvara. Ny kärnkraft ska bygga på toriumteknik eller teknik med likvärdiga egenskaper.

Så kan den nya riksdagsmajoriteten och en ny regering genom lagstiftning och pragmatisk politik säkra Sveriges framtida energibehov.

 

kärnkraft

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s