Den stora faran med politiska partier.

Det saknas en person på bilden som illustrerar artikeln. Han hade gått bort tjugo år tidigare och hans namn var George Washington, och han hade gjort det möjligt för de andra att skapa Konstitutionen genom att besegra den engelske kungens trupper i Nordamerika och därmed kunnat etablera republiken.

Washington förespråkade att hålla staten så liten och effektiv som möjligt, och han var mycket kritiskt inställd till politiska partier, som han varnade för under hela sitt liv. Idag ett kvarts årtusende senare kan vi se att han fick rätt på alla punkter i sina varningar.

Politiska partier har sedan hans tid utvecklats till synnerligen makthungriga, svårt egoistiska, gravt korruptionsbenägna, ständigt hycklande, ogenerat ljugande och notoriskt opålitliga organ. De utgör ingen lösning på dagens problem, utan är istället en del av dem.

 

George Washington 439 x 573

DET GODA SAMHÄLLET

OPINION Många menar att den främsta motsättningen i svensk politik går mellan höger och vänster och att det onda som under de senaste decennierna brutit ut i Sverige beror på vänstern, särskilt socialdemokraterna. Det onda, menar en del av dessa tänkare, fanns redan inbyggt i de socialistiska teorierna och har nu slagit ut i full blomning.

Visa originalinlägg 948 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s