Förkasta den politiskt korrekta serievärlden och bojkotta PK-istiska versioner av gamla klassiska serier. Bjud förfalskarna inom kulturmaffian evig kamp!

Jag vet inte vem som äger seriejättarna Marvel, DC och alla andra bolag i branschen, men det är ytterst ägarnas skuld och ansvar för den horribla utvecklingen i denna moderna kulturyttring. Det är visserligen bra om försäljningen sjunker men det räcker troligen inte för att få bort dem från marknaden.

Det som verkligen behövs är konkurrens. Konkurrens kan åstadkommas av medvetna oligarker (ryska, kinesiska och några andra samt även något mindre men ändå superrika personer som t.ex. Donald Trump och ägarfamiljen till Samsung i Sydkorea), som på sikt köper upp rättigheterna till Stålmannen och andra hjältar, i takt med att de anglosaxiska PK-bolagens försäljning dalar, för att därefter restaurera alla våra serietidningar till ursprungligt skick samt köpa upp och makulera PK-versioner av vårt seriearv.

Det går inte att på kort sikt köpa upp alla rättigheter som idag befinner sig i PK-händer, men det finns åtgärder som kan vidtagas redan idag. Exempelvis kan man producera PK-fria piratupplagor av både nya och gamla serier till låga priser, som ytterligare förstör för PK-bolagen och minskar deras andelar på den fria världsmarknaden. Man kan t.ex. låta trycka piratserierna i Nordkorea och sedan distribuera upplagorna via länder som inte är med i WTO. Den Trumpfientliga Djupa Staten i USA kan inte stoppa upplagorna så länge de importeras från läder som inte har något embargo mot sig. Bra eller hur?

DET GODA SAMHÄLLET

KULTUR Superman eller på svenska Stålmannen, skapad av Jerry Siegel och Joe Shuster 1938, är inte längre någon helylle-pojkscout i trikåer utan en farlig tuffing i jeans och t-shirt som kör motorcykel. Den röda manteln har han kastat.

Serieförlaget DC Comics bestämde sig för att starta om Stålmannen, något man gjort flera gånger tidigare för att förnya intresset, och gav jobbet till manusförfattaren Brian Michael Bendis. Det första numret av Bendis The Man of Steel kom ut i maj 2018.

Visa originalinlägg 644 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s