Svenskarna måste börja ta sig samman nu innan det är för sent.

Ja Jörgen, det är ju snällt av dig att försöka ge oss någon form av en liten strimma hopp, och det tackar vi naturligtvis dig för, för är det något vi är i behov av idag så är det just det.

Tyvärr finns det väldigt liten täckning för även den lilla strimman. En sak som är klar är att vi idag inte är i närheten av risken för utplåning som art genom det totala kärnvapenkriget som vi var under det kalla kriget. Däremot kan vi idag inte utesluta användning av pyttesmå taktiska kärnvapen, vilka troligen inte är farligare än Tjernobyl-puffen. Där kan vi alltså notera ett litet framsteg.

Om vi sedan tar världsekonomin är den i avsevärt sämre skick än år 1970. Då hade vi fortfarande guldmyntfoten (vilket är gravt underskattat idag), och nästan alla statsbudgetar var signifikant mindre i världen länder. Det betyder i klartext att världens länder var mindre beroende av den pannationella (globalistiska) och livsfarliga oligarkiska internationella storfinansen. Världsekonomin av idag är en bedräglig dröm av fyrfärgsglättigt inslagen luft = luftslott. Världsbanken och IMF är två skinande såpbubblor som bägge troligen brister inom tio till femton år. Visst är bilden splittrad – Förenta Staterna är ett formidabelt konkursbo med en fullständigt omöjlig statsskuld, medan Folkrepubliken Kina vilar på en gigantisk guldreserv och Ryssland har också en stabil men mindre ekonomi – men överlag är resten av världsekonomin de facto körd om än det inte syns riktigt än. När det monstruösa bedrägeriet en dag imploderar kommer 1929-års New York-krasch och den följande 1930-talsdepressionen att totalt förblekna vid jämförelse. Det är ingen överdrift att påstå att nittionio procent av mänskligheten idag är helt och hållet i händerna på västvärldens oligarker, Big Banking, Big Business, Big MSM, Big Agriculture, Big Food, Big Pharma, Big Entertainment och det är ingen tillfällighet att alla dessa termer är anglosaxiska.

Att det gått en aning bättre för världens fattiga är ovedersägligt, men det beror i huvudsak på teknikens utveckling och inte på ekonomiska eller politiska åtgärder. Mycket av det problemet beror på att en mycket stor del av världens ekonomiska tillväxt under det gångna halvseklet har absorberats av den rikaste en procenten av mänskligheten. Andra fenomen är egentligen inte någon framgång alls, t.ex. hejdandet av AIDS och Ebola (och kanske Corona), eftersom dessa högst sannolikt var man-made från början.

När det gäller terrorism i global mening, vill jag påstå att all – och då i huvudsak vänsterextrem – terrorism under de senaste femtio åren är ett intet jämfört med den potentiella islamistiska terrorism som står för dörren framöver. Ett mycket nedslående scenario även utan inslag som inbördeskrig och konventionellt krig.

Världssamfundets utveckling 1970-2020 är under den synliga ytan en litania av felaktiga beslut, rena falsarier, mygel, korruption, bedrägerier, desinformation, propaganda, censur, mörkningar, fabricerade kriser, nepotism, lögn, fake news, sammansvärjningar, ekonomisk brottslighet och etiskt och moraliskt förfall.

Att påstå att det var bättre förr, räknat från år 1970 och bakåt, är korrekt om man undantar perioderna 1914-1918 och 1929-1945. Att påstå att det ser bra ut i världen just nu och går bra för stunden är också korrekt, men allt detta är dock bara en chimär och hägring, en väl riggad Potemkinkuliss och historien allra största bedrägeri alla kategorier.

När den sociopolitisktekonomiska Big Bang kommer, troligen senast år 2035, kanske det blir de inbördes väsenskilda republikerna Island och Kuba som kommer ta minst skada genom att man till 100 % står på egna ben och kommer få ett aldrig tidigare skådat uppsving för sin respektive export, då det efter smällen kommer att bli världsvid brist på många sorters livsmedel, t.ex. Kubas socker och Islands fisk. I Europa kommer troligen småstaterna Schweiz och Norge samt det nysuveräna och självständiga Storbritannien bli de nationer som klarar sig bäst, även om de också kommer få stora problem. Lilla Vatikanstaten kommer inte att beröras nämnvärt, men det beror på att man är så djupt involverad i den helsvarta världsekonomin, som inte heller den kommer ta nämnvärd skada av Big Bang.

EU:s medlemsstater och resten av västvärlden kommer att bli de värst drabbade av världens länder. Av EU:s medlemsstater kommer Sverige att bli det absolut värst drabbade, när det gäller det ekonomiska sammanbrottet, av alla de 27 staterna. Detta beror på att inget annat land har så stor diskrepans mellan förväntade statsinkomster och förutsägbara statsutgifter som just Sverige, vilket i huvudsak beror på den ojämförligt största massinvandringen per capita bland de europeiska nationerna.

Sett mot bakgrund av det ovan anförda bör inte vi, och inte någon annan heller, försöka skönmåla bilden av världen, Europa eller Sverige. Detta allra helst som det mesta tyder på att såväl bedömningen av färdriktningen som av hastigheten kanske till och med är underskattad. Vissa högre tjänstemän inom FN känner nämligen redan ett obehag inför denna inofficiellt prognostiserade utveckling.

Så nej Jörgen, det går inte alls bra nu, och särskilt inte hos oss i Sverige, och vi har inga skäl att höja på hakan. Däremot har vi all anledning att bli realister snabbt och helst också ställa om oss själva till preppers, om inte annat så för våra barns skull.

Magnus Rosensparr

(som har varit med om PK-erans alla olyckliga år 1970-2020, men också under de 22 lyckliga åren 1948-1970)

 

https://kvartal.se/artiklar/kronika-v8/?fbclid=IwAR3di9XPP2v3XYGKpaTbl77YenJo20B5-ESLD2HtnTxv2ys60AdslJMmQ00

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s