Medborgarna måste vara beredda att ta strid för vår yttrandefrihet.

Det är verkligen djupt oroande att M inte kom med en vesslesnabb replik på frågan om partiets position i förhållandet till yttrandefriheten i vårt land, och det helt utan snegling på vad EU eventuellt tycker.

Om inte det konservativa blocket (M-Kd-Sd) har en enad font är yttrandefrihetens fästning redan från början tillspillogiven. Fram till ett extra val eller det ordinarie valet räcker ju inte mandaten till för att mota det socialistiskt/PK-istiska attentatet mot världens äldsta lagskyddade tryckfrihet. Vad C tänker göra vill man helst inte tänka på, och vad L kan tänkas komma fram till går ju som vanligt inte att gissa. Även om V under Sjöstedt har gått ihop med K-blocket om arbetsrätten m.m., kan vi glömma V i denna vår fråga, som ju inte kommer upp förrän Sjöstedt har landat i Vietnam. Hur V kommer att ställa sig till regeringens lagförslag under sin nya Führerin behöver vi inte ha några illusioner om. Det blir ett hundraprocentigt stöd.

Före ett val återstår därför bara opinionsbildning som värn för vår yttrandefrihet. På den politiska kartan kommer nog MED och AfS att deltaga men i övrigt blir det nog upp till alla våra fina alternativmedier, som Swebbtv, bloggar, poddar, kanaler, hemsidor, nättidningar, lokalradio, papperstidskrifter och andra aktörer.

 

https://uvell.se/2020/02/24/snaran-dras-at-kring-det-fria-ordet/?unapproved=23192&moderation-hash=c56ed335f078d2e71323127ed1f15288#comment-23192

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s