Den svenska staten är sekulär och det ska tydligt framgå i grundlagen.

”Ej heller hade en hinduisk förälder kunnat kräva särbehandling av sitt barn i skolan p.g.a. den religion de tillhörde.”

Det är en trist företeelse att man tassar på tå för islam i Sverige. Det har aldrig hänt i Sverige att en hindu har krävt särbehandling för sitt barn, och lär nog aldrig heller hända. Detta gäller nog för alla andra kända religionsutövare i Sverige med undantag för islams utövare.

Även om problemet än så länge är begränsat, bör det dock fastslås i grundlagen att den svenska staten är sekulär och att den svenska statsförvaltningen skall präglas av detta.

Svenska Kyrkan har fortfarande, tjugo år efter skilsmässan från staten, ett tunt band kvar mellan sig och staten, men kryptoislamismen inom Svenska Kyrkan kan staten dock inte reglera, utan det får medlemmarna lösa själva.

I övrigt en mycket bra artikel av Mona Olander Bjerlöw, som visar att MED tar det sociopolitisktreligiösa problemet i vårt land på allvar. 7-klöverpartierna vet allt om detta, men bryr sig inte om det.

Tack MED!

MED-bloggen

Sverige var tills för några årtionden sedan ett homogent land. Under hela min uppväxt och en stor del av mitt vuxna liv var det till största del ett land med gemensamma värderingar, normer och traditioner. Nu är Sverige delat men inte bara mitt itu utan uppdelat i en mångkulturell palett. För att kunna bevara en känsla av gemenskap hos oss som bor här behövs det en tydlig lagstiftning kring den sekulära förvaltningen, en förutsättning för ett gemensamt samhälle som inte består av många olika delar som inte är kompatibla med varandra.

När jag växte upp och långt in i mitt vuxna liv var jag troende kristen och medlem först i Pingströrelsen och sedan i Metodistkyrkan. Då förväntade sig samhället att vi frikyrkliga skulle bete oss som alla andra. Det hade varit helt oacceptabelt för en busschaufför tillhörande Livets Ord att tala i tungor inför sina passagerare. Det skulle heller aldrig…

Visa originalinlägg 531 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s