Det är hög tid att totalkostnaderna för massinvandringen blir ett allmänt samtalsämne i Sverige. Låt oss kalla en spade för en spade.

Ordet bidrag är helt och hållet missvisande. Bidrag syftar på ett litet tillskott i ett större sammanhang, t.ex. barnbidrag som är ett mindre belopp i förhållande till månadsinkomsten. Ordet ger ett ringa intryck, vilket säker är avsikten i fråga om försörjningen av migranterna i Sverige.

Artikelns rubrik borde istället ha varit; ” 94 % av asylinvandrarna från 2015 lever helt och hållet på, och får sin försörjning av, den svenska staten och dess skattebetalare.”

I och för sig är inte detta särskilt märkligt, då väldigt många av dessa migranter fortfarande efter snart fem år inte lärt sig svenska eller något annat heller för den delen. Arbetsmarknaden för icke svensktalande analfabeter är obefintlig i Sverige.

Det verkligt stora problemet är dock inte den omskrivna gruppen som kom 2015. Det är en liten grupp i jämförelse med det totala antalet migranter av denna kategori i Sverige. Det handlar om en stor post i de svenska offentliga finanserna.

 

94% av asylinvandrarna från 2015 lever på bidrag

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s