Slå vakt om den svenska folksjälen.

Självfallet förhåller det sig precis så som Bitte Assarmo beskriver det i krönikan.

Folkhemmet är en social konstruktion framtagen under ett par decennier på 1900-talet med begynnelse på trettiotalet. Fram till tiden kring år 1967 var denna skapelse av godo och vid god vigör. Den var allmän till sin karaktär och den var mycket ekonomiskt effektiv. Den gav ett mervärde åt det svenska folket.

Medvetenheten om svenskarnas historiska sparsamhet, flit och redlighet var stor bland de tidiga socialdemokratiska politiker som påbörjade, utvecklade och genomförde folkhemmets tillblivelse, t. ex. Hjalmar Branting (Socialdemokraternas portalfigur), Ernst Wigforss (vän till Knut Wicksell), Per Albin Hansson (folkhemmets portalfigur), Gustav Möller (”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.”) och Tage Erlander (landsfader med världsrekord i sammanhållen tid som statsminister).

Efter år 1969 har det socialdemokratiska partiet lämnat begreppen sparsamhet, flit och hederlighet bakom sig. Man har förflyttat sitt fokus från politisk gradvis reformism till PK-istisk, globalistisk och värdenihilistisk relativism, vilket slutligen ledde fram till dagens ohållbara situation med samhällsupplösning, socialt kaos och på litet längre sikt troligen också statsbankrutt.

Vi har absolut inget att vänta oss av det svenska PK-etablissemanget när det gäller det svenska kulturarvet, dess upprätthållande eller skydd, vaktslåendet kring dess värde eller den folkliga uppfattningen i frågan.

När det kommer till begreppet folksjäl är det ännu värre ställt. Av 7-klöverns partier är det väl bara Kristdemokraterna som över huvud taget erkänner själva begreppet.

Av folkhemsepoken 1936-1969 kan vi fortfarande lära oss någonting om samhällbygge, nationalhushållning, politisk moral och demokratisk lyhördhet, men av perioden därefter har vi ingenting att lära förutom vad i ska akta oss för. Vi bör däremot snarast möjligt avveckla det svenska politiska etablissemanget, och den PK-istiska tron och dogmlärans inflytande över vårt land, vårt folk och vårt samhälle.

När vi återställer och återuppbygger vårt land kan vi med stor fördel använda oss av alla de erfarenheter vi kan hämta från vår historia, vår kulturhistoria, vårt gemensamma kulturarv och den generationsöverskridande folksjälens förnuft och känsla alltsedan 600-talet i Norden.

DET GODA SAMHÄLLET

Häromdagen skrev jag om Göingeflickorna och slagdängan Kära mor, som ansågs så farlig för folkhemmets folkuppfostran att den bannlystes av regimradion. Det har fått mig att fundera mer på det Sverige som växte fram under socialdemokraternas tid, och på det Sverige vi lämnade bakom oss.

Visa originalinlägg 684 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s