Om behovet av politisk antropologi.

I denna artikel får vi en klarlagd bild av de senaste trettio årens stadigt växande samhällsröta och i stunden varande akuta kollapstendenser. Här blottas den politiska sfärens och massmediernas sjuka och förvridna verklighetsuppfattning och världsbild, liksom dekonstruktionen av det svenska universitetsväsendet och svensk kultursektor.

Det postmodernistiska intellektuella flummet, värdegrundsfeltolkningssyndromet och verklighetsflykten, har sedan blandats samman med socialistiska och/eller kommunistiska nationalekonomiska önsketänkanden, till en rödgrön kvasipolitisk smet som aldrig kan utgöra någon grund för ett hållbart samhälle.

Själv har jag funderat i sextio år över behovet av en akademisk disciplin med arbetsnamnet politisk antropologi – som troligen av motståndarna skulle komma att utpekas som en nära släkting till rasbiologin – för att förklara och tackla problematiken med urartat mänskligt politiskt tänkande, handlande och dess konsekvenser för civilisationen.

När detta arbete påbörjas av framtida akademiker kan problemformuleringen ta utgångspunkt i Karl-Olov Arnstbergs utmärkta beskrivning av problematik och verifierbara konsekvenser.

Invandring och mörkläggning

I dessa coronoatider är det viktigt att inte glömma bort en äldre och mycket smittsam pandemi, som fortfarande härjar. Därför återpubliceras denna text, som första gången var med på bloggen för drygt tre år sedan.

Visa originalinlägg 992 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s