Oddsen för sanningen och friheten i Sverige är inte goda.

”Skriver man böcker och/eller debattinlägg med ”fel” text eller ”fel” omslag riskerar man råka illa ut i självcensurens, åsiktskorridorernas och den stelbenta byråkratins förlovade land. Eller producerar ”fel” sorts konst såsom gatukonstnären Dan Park, vilken hamnat i fängelse ett flertal gånger och dessutom utsatts för att polisen på den politiserade åklageriets order kommit och beslagtagit hans alster”, skriver Tommy Hansson.

Precis på pricken så ser Sverige ut idag. Enda skillnaden mellan Sverige och t.ex. Sovjetunionen och DDR är att vi inte har systemet inskrivet i författningen, men det är som bekant praxis som är det avgörande viktiga.

Där Tommy Hansson skriver om nonkonforma svenska konstnärer kan vi tillfoga vår mest internationellt kände dissidentkonstnär Lars Vilks.

Större delen av Riksdagen, hela regeringsmakten, domstolsväsendet, åklageriet, polisledningen, merparten av förvaltningsmyndigheterna, universiteten, SVT/SR, Krigsmaktens överkommando, Svenska Kyrkan och fackföreningsrörelsen (som har en korporativ delaktighet i statsapparaten i Sverige) är fullständigt marinerat i politisk korrekthet och totalt genompolitiserat. Slutligen kan man också konstatera att svensk traditionell press är en lydig och ivrig megafon för den rådande ordningen.

På folkets sida står delar av näringslivet (om än passivt), ideella organisationer, enskilda medborgare, stiftelser och svensk alternativmedia, där särskilt Swebbtv och Det Goda Samhället bör nämnas.

Oddsen för sanningen och friheten i Sverige är inte goda.

Tommy Hanssons Blogg

Sverige har formellt yttrandefrihet. I praktiken är denna dock kringskuren på grund av en censurmentalitet som genomsyrar politik, media och debatt. Denna yttrar sig i att envar som avviker från de hårt avgränsade åsiktskorridorerna riskerar att råka illa ut. Flera exempel under senare tid illustrerar vad jag menar.

Låt oss börja med den liberale debattören med mera Alexander Bard, född 1961, vilken hade oförsyntheten att på Twitter lägga ut synpunkter på Black Lives Matter-rörelsen som fick PK-folket att kippa efter andan. Det resulterade också i att Bard tvingades avsluta sin medverkan som jurymedlem i TV4s Talang. Tweetens lydelse återges ovan.

”Martin Luther King hade hatat Black Lives Matter”, citeras Bard av sajten Nyheter Idag. ”Han var stenhård med att man går i kyrkan på söndagar, jobbar sex dagar i veckan, tvättar sina barn och ser till att barnen går i skolan.”

I samma veva som Alexander Bard…

Visa originalinlägg 651 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s