Om att stå upp för eller lämna Sverige.

I förstone kan läsningen av pseudonymen Bengt Dhovers text uppfattas som dyster och väcka förstämning. Vid närmare analys visar sig så icke vara fallet.

Om alla de som omnämns som dysterkvistar skulle lämna Sverige – vilka alla är högproduktiva nettoskattebetalare eller sparsamma, ordentliga och ansvarskännande seniormedborgare, godartade barn eller rekorderliga gästarbetare – blir det svenska samhällets kollaps och totala sammanbrott avsevärt påskyndat i tid. Plus naturligtvis att landets statskassa blir mer än kraftig dränerad. När detta odugliga samhällssystem har gått i graven, kan alla dysterkvistar återvända, bygga upp det igen och naturligtvis försäkra sig om makten över det. Bra va’?

Om alla dysterkvistar stannar och biter ihop ännu en tid, kan de avvakta och se hur förfallet eskalerar för varje dag som går, hur Sverige blir fattigare för varje budget som läggs, hur landet blir mer och mer skuldsatt ju längre tiden går – efter Corona kommer vi att vara så skuldsatta att vi inte kan gå ur EU ens om vi vill – och slutligen hur staten börjar lösas upp i brist på pengar och ledning värd namnet. När statens pengar är slut kommer ghettonas befolkningar – helt försörjda av staten – att göra uppror tillsammans med de runt en halv miljon illegala personerna som döljer sig i Sverige, av vilka många är såväl kriminella som beväpnade. När det sker och statsledningen antingen kapitulerar eller inte vet vad den ska göra, kommer huvuddelen av den svenska medelklassen och hela den svenska arbetarklassen spontant att starta en kraftfull folkresning mot anarkin och kväsa ett inbördeskrig i sin linda. Alla icke-medborgare kommer då att fly landet när sötebrödsdagarna är över och söka nya jaktmarker. När sanningen om det svenska korthuset har visat sig för alla och envar, kommer sedan den detroniserade PK-regimen frivilligt att träda tillbaka och utlysa extraval, vilket då kommer att vinnas stort av dysterkvistarnas nya företrädare. Bra va’?

Det fina i denna kråksång är att oavsett vad dysterkvistarna än gör, kommer det svenska PK-etablissemanget snart inte bara köra i diket utan bränna helt ut i geografin för gott.

Deras fördärvelsebringande politik, deras vansinniga ekonomiska slöseri, deras groteska massinvandring, deras korruption, deras svågerpolitik, deras lömska desinformativa propaganda, deras lögner, deras repressiva myndighetsutövning, deras falska förespeglingar, deras svek mot sitt eget folk och deras förräderi mot sanning, frihet och demokrati kommer slutligen att bli deras fall när systemet faller av egen tyngd.

Då är det en fördel om dysterkvistarna finns där och kan ta ansvar för Sverige. Bra va’?

DET GODA SAMHÄLLET

”Should I stay or should I go?” är den välkända refrängen från The Clash’s gamla hit från 1981. Den snutten skulle kunna vara signaturmelodi för de som följer svensk politik och har kunnat följa debattens fördumning samtidigt som situationen blir allt allvarligare. Den som debatterar på nätet kan inte ha undgått frågan om huruvida det är dags att lämna landet, vilket ofta manar fram intensiva känslor både för och emot.

Men innan vi kommit dit måste vi börja med en grundläggande frågeställning: Är Sverige såpass misskött och underminerat att det föreligger en reell risk för systemkollaps i vår livstid?

Visa originalinlägg 640 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s