Den politiska ruinen Sverige.

Vad har regeringens Corona-strategi, svenska resultat i PISA-proven och Operation Rimfrost gemensamt?

Jo, det är tre paradexempel på att inkompetens, flum och amatörism styr den svenska politiska ledningen och de politiserade svenska myndigheterna.

Orsaken till detta är i sin tur att man hela tiden försöker forma sina åtgärder i verkligheten efter politiskt korrekta, postmodernistiska, socialistiska, flummiga, globalistiska, mångkulturella och andra orealistiska och verkningslösa teoretiska doktriner och fördomsfulla ideologiska dogmer.

Priset syns nu alltmer i stigande grad såsom en förödd statsekonomi, förfallet rättsväsende, gravt undermålig skola, otillräcklig och underbemannad sjukvård, underdimensionerad, orättvis och ytterst dåligt finansierad äldrevård, skakigt pensionssystem, ordningsmakt i upplösning, helt oskyddade gränser, total avsaknad av territorialförsvar samt obefintlig beredskap för krig, kris, pandemier, skogsbränder, naturkatastrofer, kärnkraftsolyckor och terrorism.

Som stat och statsapparat är Sverige i praktiken en ruin, om än en politiskt och propagandistiskt välsminkad ruin, med tjusiga och glättade potemkinkulisser fulltecknade av floskler, skryt och medvetna lögner.

Corona, PISA och Rimfrost har visat att inom dessa sektorer är ruinen nu avtäckt. Skogsbränderna några år tillbaka visade oförmågan och beredskapsbristerna och den ihåliga självförsörjningsgraden. Även här ser man ruinen tydligt. Gränsskyddet är inte bättre i Sverige än att staten inte vet om det finns 500 000 eller 800 000 personer med okänd identitet inne i landet. Ruiner har ju sällan en klart avgränsad yta mot omvärlden.

När det gäller terrorism, och då pratar jag inte om att en tryckkokare snedtänder på Drottninggatan eller att någon tappar herraväldet över en lastbil, utan jag talar om riktig terrorism, t.ex. 9-eleven, Londons T-bana, spanska järnvägsdådet eller Bataclan och Moskvateatern. Den formen av terrorism skulle få den svenska ruinen att falla sönder som ett korthus. Kärnkraftsolyckor behöver vi inte gå in på utan bara hoppas att vi har turen att inte råka ut för någon sådan.

Om slutligen ett militärt hot sätts i verket mot oss kan vi inte försvara oss, det har politikerna sett till, men vi kanske klara oss ifrån det också med litet tur. Vem vill erövra en ruin?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s