Det socialistiska massmigrationspolitiska experimentet Malmö kommun bör inte bekostas av resten av Sverige.

Mot bakgrund av nedanstående affisch skrev jag så här på Socialdemokraternas i Malmö hemsida:

Magnus Rosensparr:

”Katrin Stjernfeldt-Jammeh kan be oligarken George Soros – som har skapat alla Malmös problem – om pengar istället. Malmö ska inte ha en spänn av resten av Sverige för sina självförvållade problem.”

På det svarade Socialdemokraterna i Malmö:

”Malmö stad får, precis som 279 av landets kommuner, statsbidrag via utjämningssystemet. 74 kommuner får mer per invånare än Malmö. 92 procent av pengarna i systemet kommer från staten och inte andra kommuner.

En stor del av Malmös bidrag utgörs av den skatteintäkt som Malmö förlorar genom att tusentals Malmöbor jobbar i Danmark. På grund av det svensk-danska skatteavtalet betalar dessa personer skatt i Danmark. Det betyder att Malmö årligen har ett skattebortfall till Danmark på ungefär en miljard kronor, som vi sedan kompenseras för via utjämningssystemet.

Mvh hanna”

På detta replikerade jag med nedanstående text:

”Jag skrev inte att Malmö inte ska ha en spänn av andra kommuner. Jag skrev att Malmö inte ska ha en spänn av resten av Sverige – och det innefattar den svenska staten.

—–

”… Malmö sägs vara motorn för ekonomisk tillväxt i södra Sverige, men staden är i själva verket ett svart hål för statskassan. Malmö är den kommun i Sverige som tar emot störst bidrag via utjämningssystemet, drygt 5 miljarder kronor 2018. Det är mer än dubbelt så mycket som den näst mest bidragsberoende kommunen Göteborg får. Att Malmö stad får 15 000 kronor per invånare från andra kommuner är en orimlig anomali. Det kommunala utjämningssystemet var aldrig tänkt för att ge bidrag till storstadskommuner med goda egna förutsättningar. Istället skulle systemet garantera att människor i hela Sverige får en bra service – även i mindre landsbygdskommuner …”

Magnus N:son Engelbäck

Regionchef för Företagarna Syd

Sydsvenskan 2018-10-05

—–

Bara för att vara snäll kan jag ta bort den miljard som går till den danska staten, men det återstår ändå sex miljarder idag.

Återstoden kommer sig av att en stor del av stadens befolkning försörjs helt av kommunala medel, och till det kommer också stora kostnader för rent olagliga utgifter som t.ex. papperslösa och andra illegala migranter. Utöver dessa pengar tillkommer också en mängd utgifter och kostnader för åtgärder och projekt som inte finns i andra svenska kommuner samt mycket vidlyftiga s.k. kulturella stöd och bidragspengar, som Malmö inte borde anse sig ha råd att spendera med sin urusla kommunala ekonomi.

Malmös kommunala ekonomi är inte en normal svensk kommunal ekonomi. Den har under mycket lång tid styrts av ambitionen att Malmö ska vara en metropol och ett nav för massmigration, mångkultur-jippon och sociala experiment. Den är helt enkelt en ghettoekonomi bekostad av övriga Sverige.”

Sossarna i Malmö och på riksplanet ska inte tro att de ska komma undan med ansvaret för det stora ekonomiska svarta hålet Malmö kommun. Det har uppkommit genom att alla deras migrationspolitiska felbedömningar, deras slöseri, deras oansvarighet, deras tygellösa sociala experimenterande och deras kontinuerliga ghettobyggande har koncentrerats och anrikats i just Malmö – ”porten till kontinenten”. Malmö är konkursboet som utgör sossarnas skyltfönster mot omvärlden ungefär som Molenbeek i Belgien.

Det ska de väl inte komma undan med, eller hur?

 

_o

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s