Sanningen bakom åtalet mot Aron Flam måste utredas till fullo.

Allt som skildras i Aron Flams bok om den svenska statens agerande under senast världskrigstiden är oerhört genant, smärtsamt och traumatiskt för Sverige och det svenska folket. Det har dock hänt och går inte att göra något åt i sak, men kan och bör ges uttömmande spridning åt så många som möjligt för att lära av historien. Aron Flams bok ”Det här är en svensk tiger” är det främsta verket avseende denna fråga på svenska språket i världen.

Målet svenska staten mot Aron Flam är ännu inte skriven historia utan historia i vardande. Därför går det att påverka förloppet, som lär bli långvarigt med tanke på att detta mål kommer att färdas hela vägen genom rättsväsendet till ett slutligt avgörande i Sveriges Högsta Domstol. I detta sammanhang är det naturligtvis viktigt att Aron Flam blir företrädd av de bästa försvarsadvokaterna vårt land har, och även belysningen av sakfrågan kring Beredskapsmuseets upphovsrätt och Aron Flams eventuella kränkning av densamma.

Det allra viktigaste är emellertid något helt annat. Innan det är dags att skriva historien om detta mål och den slutliga domen har fallit, måste alla fakta bakom detta måls historia klarläggas och grundligt utredas. Vad och vilka krafter finns det bakom detta måls uppkomst, vid sidan av upphovsrättsmålet mellan Beredskapsmuseet och Aron Flam? Tvisten i den delen hade ju säkert kunnat lösas av parterna utan alltför stort rabalder. Därför blir frågan; varför är åklagaren så angelägen att beslagta och förstöra Aron Flams bok? Kanske är det inte bokens omslag utan dess innehåll som är problemet. Innehållet har ju knappast något intresse för Beredskapsmuseet.

Innehållet har däremot mycket stort intresse för det politiska parti som behärskade regeringsmakten under den tid bokens innehåll speglar. Det är samma politiska parti som behärskar regeringsmakten idag, nämligen Socialdemokraterna. Är det detta som är den verkliga aktören bakom åklagaren? Hur och på vilket sätt har i så fall denna aktör agerat bakom kulisserna? Det är detta frågekomplex som måste klarläggas in i minsta detalj. Först därefter kommer frågan om ansvarsutkrävande, vilket slutligen måste ske i Riksdagens Konstitutionsutskott.

https://ledarsidorna.se/2020/07/sa-forandras-sverigebilden-av-rattegangen-mot-aron-flam/

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s