Sverige måste få en ny regeringsform.

Att en felöversättning från engelska språket medvetet är införd i en av rikets grundlagar, visar med all tydlighet att Sverige alltför länge har varit en lumpbod, närmare bestämt sedan år 1975. Den aktuella grundlagen kan närmast beskrivas som spunnet socker, om vi vet alla vad som händer när spunnet socker träffas av verklighetens regn.

RF:1974 måste i sin helhet avvecklas och ersättas med en ny, som har 1809 års RF som ledstjärna såväl till språkdräkt som till innehåll. Frågan är bara om det går att förverkliga utan konsulter från något av våra grannländer?

DET GODA SAMHÄLLET

Vår viktigaste grundlag, Regeringsformen, innehåller storslagna formuleringar om alla människors lika värde. Tyvärr kompletteras inte dessa universalistiska ordalydelser med de begränsningar i ambitionsnivån som rimligtvis borde gälla för en enskild nation. Inkonsekvensen i vår grundlag speglar den inkonsekvens som finns överlag i de nationella politiska rörelser som egentligen inte tror på nationen. På sikt behöver grundlagen revideras.

Visa originalinlägg 742 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s