“Tal till Fruentimret angående Könets goda ryckte” från 1732.

Ja, Mira Aksoy, liksom Olof von Dahlin, tar bladet från munnen och säger som det är. De historiska exemplen från antiken till idag är närmast oändliga, men aldrig i historien har det varit så markant tydligt som idag i västerlandet. Det är mycket viktigt att detta fenomen idag enbart gäller för gamla världen och dess avlägg på andra kontinenter.

En historisk person som tidigt insåg förhållandet (första decenniet av 600-talet e. Kr.) var affärsmannen sedermera profeten Muḥammad ibn ‘Abdullâh. Senare och som religionsstiftare formade han en idélära om förhållandet mellan män och kvinnor, som tyvärr slog över i motsatsen till det han kritiserade, d.v.s. en mycket starkt kvinnofientlig religiopolitisk doktrin, som slutade i en på hednisk grund skapad instruktionsbok, Koranen, och de tillhörande haditherna (levnadsteckningar).

I denna fråga är världen idag delad i två halvklot – det kvinnodominerade västerländska feministiska och politiskt korrekta matriarkatet, och det mansdominerade orientaliska maskulina och religiöst grundade dogmatiska patriarkatet.

Två hiskligt dystopiska framtidsvisioner är jag böjd att säga.

Tack Mira för ditt inlägg. Detta bör påpekas varje dag till man uppnår jämlikhet mellan könen i den politiskt korrekta och hycklande västvärlden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s