Om bara folk med utländsk bakgrund fick rösta.

Ja, intressant avslutande stycke helt klart. Personligen anser jag att det finns fyra olika block i frågan i landet.

Det finns ett rött block bestående av de mörkröda (V) och de normalröda (S). Dessa har börjat dra åt sig öronen när det gäller standardmigrationen (d.v.s. personer som kommer till Sverige för att få ett bättre liv = ickeflyktingar).

Sedan finns det en rödgrön gruppering bestående av de mörkt rödgröna (Mp) och de normalrödagröna (C), som numera verkar vilja öppna helt för alla former av invandring. Dessa två partier blir det extra intressant att följa i valet 2022.

Därefter kommer det turkosblå klustret bestående av de turkosa (M), de ljusblå (L) och de normalblå (Kd). Dessa verkar för närvarande inte har någon helt klar eller gemensam linje i landets stora ödesfråga.

Slutligen kommer de blågula (Sd) som utgör en egen liten formering. De viftar fortfarande trotsigt med sin lilla blågula tygbit, men de verkar uppriktigt sagt ha blivit ganska utnötta av att ha gnidits mot 7-klövern i elva riksdagsår nu. Det blir intressant att studera dess utomparlamentariska konkurrent och avläggare i valet nästa år. Även MED kommer bli viktigt att hålla ögonen på då.

Det är dock inte något av dessa partier var för sig eller alla tillsammans som kommer avgöra Sverige framtida öde, varken nu i år eller nästa år, varken före eller efter nästa års val. Det blir samhällsekonomin, statsbudgeten och tillgången på energi och cement som kommer avgöra landets öde. Om nu inte någon utrikes makt kommer emellan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s