Sveriges energipolitik.

”Under stora delar av 1900-talet förde Sverige en mycket framsynt energipolitik”, skriver MED vilket också är helt korrekt. Det var närmare bestämt under den del av 1900-talet som inföll mellan den 1 januari 1900 och den 8 oktober 1982.

Den energipolitiken var lika gedigen och framsynt oavsett om statsministern hette Arvid Lindman, Per Albin Hansson, Tage Erlander eller Thorbjörn Fälldin.

Sveriges akuta och farliga energiproblem, vilka bara kan starkt eskalera och förvärras under de närmaste två decennierna, är inte av teknisk eller ekonomisk art utan en följd av att Sverige har Europas absolut sämsta och mest odugliga politiker. Det gäller såväl högre utbildning, kunskap, kompetens, samhällssyn, arbetslivserfarenhet och förankring, som objektivitet, oväld, sakkunskap och ansvarstagande.

Sverige kan inte få en bättre energipolitik – eller för den delen rättspolitik, migrationspolitik, livsmedelspolitik eller utrikespolitik – så länge dessa undermåliga, och i många fall direkt olämpliga, politiker fortsätter att utgöra en majoritet av riksdagsledamöter, regionledningar och kommunstyrelser i vårt land. Inte ens de fattigaste, mest underutvecklade och mest avlägsna smånationer i Europas utkanter har så olämpliga personer som styresmän som Sverige. De svenska är nämligen inte bara okunniga och odugliga, de är dessutom kraftigt partiska, bestickningsbenägna, insynshämmande, manipulativa, diskriminerande, fulspelande, fördomsfulla och mer än starkt egotrippade.

Dessa klåpare är dessutom djupt förskansade inom sina politiska partier, som saknar all form av offentlig insyn och kontroll. Inga andra privata sammanslutningar skulle tillåtas ha ett så stort och massivt direkt inflytande på staten.

Det som behövs i Sverige – vid sidan av en författningsdomstol – är en grundlagsändring som tillgodoser att privata föreningar med mycket stort samhällsgenomslag, som de politiska partierna och fackföreningsrörelserna, ställs under helt oberoende och samordnad övervakning av myndigheter som t.ex. Säpo, Must, Riksrevisionen, Skatteverket och EU:s olika kontrollorgan.

När man betraktar det av dessa politiker misshandlade och förstörda Sverige av idag, frestas man starkt att travestera Filippo Tommaso Marinetti; ”Sverige har allt för länge varit en lumpbod”.

Låt oss besluta oss för att restaurera och åter sätta i stånd vårt riktiga Sverige, med början den 11 september 2022!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s