Vakuum råder i Rosenbad.

När den rabiata och vänsterextrema tokmaffian inom SAP kuppade bort den intelligente och påläste Håkan Juholt, utsåg man den svagtänkte, bortkomne och totalt hållningslöse pajasen Stefan Löfven till efterträdare. Detta val gjorde man just för att Steffe är mer lättstyrd än en dement åldring som glömt sin medicin.

Detta gav naturligtvis ett mycket stort manöverutrymme för lata, outbildade, inkompetenta, direkt olämpliga, odugliga och värdelösa statsråd, d.v.s. majoriteten av regeringen. De få smarta sossarna som orkestrerade allt detta, t.ex. Carin Jämtin, Magdalena Andersson, Morgan Johansson och Mikael Damberg, är tyvärr förutom smarta också skrupelfria, lögnaktiga, samvetslösa, oärliga, svekfulla, lömska, fega, falska som vatten och genuint onda.

Nu har Dum-Steffe lämnat scenen och ett pausartat tomrum råder i Rosenbad, men det kommer inte vara särskilt länge. Ett slugt politiskt djur som Magdalena Andersson kommer inte stå ut med en flock kraftigt retarderade får, som den nuvarande statsrådsuppsättningen, men har inget val då sossarnas hyllor gapar helt tomma på såväl politiska begåvningar (typ Morgan Johansson och Mikael Damberg) som sakkunniga och erfarna grå eminenser (typ EU-minister Hans Dahlgren), så vad hon än själv tycker kommer hon få klara sig med en skraltig besättning under det sista året med en socialdemokratisk regering. I den kommer nog inte Ibrahim Baylan – personligen anser jag att han är det trevligaste och minst skadliga socialdemokratiska statsrådet under hela 2000-talet – att återfinnas, inte för att den nya hon-statsministern inte vill det utan för att han inte själv vill det. Däremot kommer vi nog fortsatt få se fullständigt bortkomna, tappade och malplacerade figurer som Anders Ygeman, Ann Linde och Peter Hultqvist lunka på i statsrådskön in till konseljen.

Ärligt talat lider jag med Carl XIV Gustaf, som måste sitta och blicka ut över detta hav av intetsägande fysionomier och tomma ögon. Men håll ut C-16, om drygt ett år blir det bättre.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjens.ganman%2Fposts%2F10158672962978251&show_text=true&width=500

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s