Det svenska mysteriet.

.

”Är oppositionen verkligen så värdelös? Eller är en betydande del av svenska folket idioter? Jag lämnar frågan öppen.”

Så skriver Tommy Hansson och frågan tränger sig verkligen på nu. Sverige har aldrig varit i sämre skick än nu och trenden är ständigt dalande; ekonomiskt, socialt, kulturellt, politiskt samt rätts- och säkerhetsmässigt.

Trots detta ökar alltså den dysfunktionella minoritetsregeringens parti (S) sitt procentuella stöd i väljarkåren med 3 procentenheter sedan förra valet. Fullkomligt ofattbart för alla rationellt tänkande människor.

Helt klart är att majoriteten av nuvarande opposition är den absolut sämsta sedan Riksdagen inrättades år 1435, och att den misslyckats totalt med sin mest fundamentala uppgift att erbjuda ett bättre alternativ till regering. Detta kan dock inte förklara alla underligheter i det svenska samhället och dess styrning.

Även om en betydande del av svenska folket skulle kunna betraktas som åtminstone politiska idioter, kan och är inte detta hela förklaringen.

Som jag ser det är förklaringen till beteendet hos en majoritet av svenskarna en kombination av ägandet av svensk MSM och den ensidiga konsumtionen inom landet av press, radio och TV. All media utanför alternativmedia på nätet är i Sverige helt i händerna på de strömlinjeformade globalistiskt ägda och inspirerade internationella västerländska oligarkstyrda konglomeraten inom MSM.

Svenskarna i stort konsumerar huvudsakligen inhemsk media utan att parallellkontrollera med internationell oberoende media och alternativmedia på Internet. Resultatet blir att en majoritet av svenskarna lever i en låtsasvärld med total konsensus och en glättad, förljugen och hycklande verklighetsbild, och en dag kommer dessa människor att få ett fasaväckande abrupt och synnerligen obehagligt uppvaknande. De kommer då klart se sin egen indoktrinering, naivitet, isolering, manipulering och slutligen fatta att de är totalt marinerade i floskler, lögner och medveten ideologisk propaganda.

Även om de egentligen inte är det kommer de vid det laget att framstå som riktiga fullblodsidioter. Grundlurade, svindlade och totalt blåsta.

Tommy Hanssons Blogg

Socialdemokraterna avancerar rejält i SIFOs decembermätning: 31,1 procent är klart bättre än i senaste mätningen och nästan 3 procentenheter bättre än i riksdagsvalet 2018. Tvåan Moderaterna med 20 och trean Sverigedemokraterna med 19,7 procent distanseras rejält; båda partierna noterar jämväl en nedgång jämfört med novembermätningen.

Image

Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, förklarar S-uppgången så: ”Den enda fasta punkten har varit S, som efter ett nederlag också lyckades komma tillbaka till regeringsmakten.” S plockar röster från C, V och M varav främst kvinnliga sådana.

Personligen finner jag det egendomligt – för att säga det minsta – att ett parti med sossarnas CV i form av bland annat lögnaktiga och uppenbart inkompetenta och heilande ministrar kan erhålla så pass mycket stöd. Är oppositionen verkligen så värdelös? Eller är en betydande del av svenska folket idioter? Jag lämnar frågan öppen.

Fjärde största parti hos SIFO är Vänsterpartiet, som därmed minskar marginellt…

Visa originalinlägg 178 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s