De blev lurade att göra saker som de inte riktigt gillade, men de gjorde det på eget bevåg. Därför skäms de och vill skylla ifrån sig och vill dessutom ha omedelbar och full gottgörelse.

Den lösaktiga kulturvänsterns subversiva femtekolonnare började redan på femtiotalet att sprida sin sexuella frigörelseteori. Västerlandet hade tidigare vårdat en respekt för kvinnans integritet genom att tillämpa mental disciplin, och det innebar inte att man behövde rulla in kvinnorna i stora avidentifierande tygsjok eller inte låta dem vistas ute i samhället utan eskort av en släkting eller äkta man. Islams till synes starka vaktslående kring kvinnan är inte en respekt för kvinnans integritet, utan snarare ett utslag av samma sorts själviska omsorg som man ägnar husdjur eller annan personlig egendom.

Under sextiotalet lyckades kulturvänstern sedan, långt utöver sina egna förväntningar, bli segerrik i sitt undergrävande av västerlandets samhällsmoral genom propagandakampanjer mot all form av auktoritet, hävdvunnen erfarenhet och god moral. Detta normupplösande arbete var särskilt framgångsrikt när det gällde att sprida den sexuella frigörelseteorin. Man hade också god draghjälp av andra samhällsfenomen under detta årtionde, som t.ex. det spirande välfärdssamhällets (läs; låt-gå-samhället) snabba utveckling, ungdomsrevolten och framväxten av den extrema individualismen.

Allt detta måste vi hålla i minnet när vi nu står i begrepp att börja den långa, långa, långa vägen tillbaka till ett gott konservativt samhälle med frihet under ansvar, och en gång för alla göra oss kvitt kulturvänsterns flummiga idévärld och socialismens fördärvelsebringande tankegods.

DET GODA SAMHÄLLET

Patrik Engellau

Du kanske tycker att det är tjatigt av mig att åter älta #metoo-kampanjen eftersom den vid det här laget är rätt vanhedrad för att inte säga rullad i tjära och fjäder. Jag tror att eftertänksamma kvinnor idag skulle akta sig för att komma dragande med tjugo år gamla sexuella oförrätter som de inte gjorde så särskilt mycket för att avvärja medan de pågick. Men frågan är viktig, inte minst för att kampanjen för bara något år sedan stack en hel värld i brand och av många kvinnor (och en del män, föralldel) hyllades som inledningen till en ny era i könsrelationerna.

Man kan på goda grunder göra sig löjlig över dessa händelser men de berörda kvinnorna var nog för det mesta ärliga. De kände sig säkert uppriktigt utsatta för förnedrande behandling av vissa karlar. Hur ska man förstå det?

Jag tror att det ligger mycket i den så…

Visa originalinlägg 577 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s