Sverigebilden krackelerar inför världens ögon.

Vi har nog betydligt mer av ren skadeglädje att vänta framöver, eftersom migrationsproblemen, gängkriminaliteten och smittoriskerna, som det påpekas här, fortsatt kommer att öka över tid.

När det gäller skadeglädjen är det viktigt att komma ihåg att denna under mycket lång tid (50-60 år) har legat latent under ytan. Sveriges pösmyndiga besserwisserattityd gentemot sin omvärld har väckt särskilt ont blod bland våra nordiska grannar, där det svenska stuket går under namnet storebrorssyndrom.

Även stormakter som USA, Ryssland och Kina har betackat sig för Sveriges pompösa deklarationer om sin egen förträfflighet i FN och andra internationella organ. Genensamt för alla dessa nationer är att man har hållit god min i elakt spel och inte visat vad man tyckt om Sveriges hyckleri och fulspel bakom ridån.
Undantaget skulle väl vara USA:s president Donald Trump, som personligen vid en del tillfällen gett Sverige några välbehövliga tjuvnyp på Twitter och andra fora.

När nu färgen börja flagna riktigt på Sveriges nötta Potemkinkulisser, är det nog svårt för en del av de andra länderna att hålla tillbaka sin skadeglädje, när den storkäftade grodan börjar se betänkligt hängig ut.

Samtidigt ska vi komma ihåg att såväl president Trump, de polska brandmännen och andra parter i sammanhanget har varit noga med att poängtera att det inte har varit det svenska folket man har kritiserat utan dess politiska ledarskap. I fallet med de polska brandmännen var det att man var tydlig med att det var det svenska folket man hjälpte och inte den svenska regeringen (vilket ju var en självklarhet eftersom det var de svenska myndigheterna som genom sin underlåtenhet och obefintliga beredskap orsakade bränderna).

I takt med att den svenska ekonomin försämras, arbetslösheten stiger, dödstalen fortsätter att droppa in, massinvandringen fortsätter oförändrad, gängkriminella breder ut sig (trots fiaskon som ”Rimfrost”), subversiv islamistisk propaganda breder ut sig med statlig finansiering och yttrandefriheten stryps gradvis varje dag, kanske det en dag går upp för omvärlden att det faktiskt är svenska folkets eget fel för att man tillåter allt detta.

DET GODA SAMHÄLLET

Den svenska hanteringen av coronapandemin har placerat vårt land på den internationella kartan, med ett genomslag som ingen PR-byrå ens torde kunnat drömma om.

Medan svenska politiker och myndigheter framhärdar i att uppmärksamheten präglas av ”nyfikenhet”, och till övervägande del är neutral, börjar det bli allt svårare att prata bort den ökande mängd av invektiv som framhåller Sverige som en ”parianation” och ett ”avskräckande exempel”.

Visa originalinlägg 793 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s