Den tragikomiska sagan om janusansiktet Volodomyr Zelenskyj.

Se där ja, KOA har nu redan skrivit den ultimata, heltäckande och slutgiltiga prototypen till Volodomyr Zelenskyjs dödsruna, vilken skulle förtjäna att i sin helhet publiceras av all världens nyhetsbyråer när behovet blir aktuellt.

I första hand måste man fråga sig om det blir aktuellt under 2023 eller först under 2024, för senare lär det ju av allt att döma inte bli. Krigets avslut och Ukraina fall har prognosticerats av expertisen från allt mellan andra veckan i september 2023 till tvåårsdagen av starten för Rysslands speciella militära operation i februari 2022.

Efter Zelenskyj-regimens slutliga fall kommer det inte att bli någon formell kapitulation, utan vad som då händer kommer mer att likna de förhållanden som uppstod vid Sovjetunionens fall – kaos, anarki och att en annan man plötsligt kliver upp på en stridsvagn och tar till orda (Boris Jeltsin).

När KOA skriver ”… att om Zelenskyj genomförde sina planer skulle han inte bara förlora sitt ämbete utan också sitt liv. Han skulle hängas i ett träd …”, är det inte ett osannolikt scenario även vid hans slutliga fall.

Den stora frågan är istället snarast vem som hinner fram först – ukrainare eller ryssar? Ukrainarna har naturligtvis närmare rent geografiskt, men detta kan kompenseras av ryssarna om ledningen i tid skickar en liten enhet ur gräddan av Wagnergruppens främst elitstyrka, och att operationen exklusivt får planläggas av General Sergej Vladimirovitj Surovikin.

Hur som helst får möjligheterna för Zelenskyj – efter sammanbrottet – att ta sig från Kiev till villan i Miami, USA, det lyxiga sommarhuset i Forte dei Marmi i Italien, eller våningen i London betraktas som försumbara.

Lämna en kommentar