Högerns (M) framtid i Sverige.

J-O. S. redogör för Moderata Samlingspartiets Bali-inbördeskrig, men redogör inte riktigt för resten av deras falangisering. Balifalangen eller Wykmanfalangen – kärt barn har många namn, slåss för att ge Moderaterna mer frimodighet och skinn på näsan, Kristersson/Billströmfalangen vill att M:et med cirklarna ska stå för Mellanmjölk. En falang som inte har någon frontfigur eller något namn vill att M ska samverka med Sd för att åstadkomma ett regimskifte i landet. En falang som utgör en majoritet i riksdagsgruppen vill inte att man ska samverka med Sd. Flera personer anser sig leda denna falang. En liten turkos falang biter sig envist kvar och fortsätter förfäkta Reinfeldts PK-flum. En museifalang utgörs av de fisförnäma och självgoda som tillber Carl Bildt.

Som om inte denna flora vore tillräcklig finns det också en relativt stor falang som inte får vare sig nämnas eller erkännas. Det är den gamla, ursprungliga och genuint mörkblå falangen, som i sak utgör partiets själva existensberättigande. En företrädare för denna riktning framträdde i dagarna vid utgivningen av sin nya bok – Lars Tobisson, fil. dr. född 1938. En gedigen och äkta högerman, liksom framlidne prof. Staffan Burenstam-Linder. Tänk vilka tillgångar partiet hade förr i världen.

Den som idag får sägas symbolisera den mörkblå falangen är förre talmannen, tidigare försvarsministern, landshövdingen och ikonen Anders Björck, född 1944.

Vi får väl se om svenska folket kommer ha någon nytta av detta parti framöver.

AVF - H - M

DET GODA SAMHÄLLET

Jan-Olof Sandgren

Än en gång har Hanif Bali placerats vid skampålen, denna gång för att i en tweet ha brutit mot moderaternas blasfemilagar och kritiserat Carl Bildt. Även om många moderater höll med och tyckte att kritiken av Bildt var befogad, bidrog tweeten till att splittra partiet. Eller synliggöra den splittring som redan fanns.

Inte bara moderaterna, utan de flesta svenska organisationer verkar befinna sig i ett tillstånd av inre konflikt. Här följer en kort sammanfattning:

Visa originalinlägg 654 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s