Ägna ingen tid åt att bemöta PK-ismen och ”allas-lika-värde”-flummet, utan krossa bara dess maktutövning och detronisera dess utövare.

P. E. har helt rätt i sin uppsatta teori. Det är väldigt lätt för en Gud som Jesus att uttala ett påbud, liksom det var lätt för Stalin att uttala orden ”Lyd eller dö”. Alla vanliga klart tänkande människor inser att värdighet är universell medan värde är relativt. Endast om man av religionsliknande skäl bortser från fakta kan man hävda motsatsen. Det är därför vi ska strunta i vad PK-ismen och dess proselyter tycker. Vi ska bara ta bort dem från all form av maktutövning överallt. Gustav Fridolin är bara en okunnig valp, som eventuellt i sinom tid kommer att se ljuset, om han blir tillräckligt gammal (90-100 år), och kommer då sluta med sina patetiska handhjärtan.

Till en i övrigt väl framförd och väl underbyggd artikel vill jag endast tillägga, att
Alexander Fleming inte uppfann penicillinet men väl upptäckte det.

DET GODA SAMHÄLLET

OPINION För ett tag sedan skrev jag om den statliga svenska värdegrunden enligt vilken alla människor har lika värde. Jag påpekade att denna utsaga utgör en unikt svensk felöversättning av en formulering i FNs allmänna deklaration av de mänskliga rättigheterna. I originalet står det inte värde utan värdighet.

Några läsare har frågat efter skillnaden mellan värde och värdighet eftersom jag inte förklarat det särskilt tydligt (vilket kanske berott på att jag själv inte begripit). Så jag gör ett nytt försök. Det här är inget för känsliga själar.

Visa originalinlägg 704 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s